103 éves lett Margitnéni “Gö­döllő na­gyi­kája” Isten éltesse ,küldjünk neki sok szívecskét

Hirdetés

“Gö­döllő na­gyi­kája” – min­denki csak ezen a néven is­meri az arany­korba lé­pett 103 éves Öz­vegy Bá­tori Ká­rolyné Mar­git nénit. Uno­kája, Gyen­géné G. Csilla me­sélt a Ri­post­nak nagy­ma­mája szü­le­tés­napi bu­li­já­ról. Ki­de­rült az is, hogy mivel tar­totta ennyi ideig fi­a­ta­lon magát!

“Minden évben hatalmas bulival készülünk a nagyinak, idén 80-100 fővel ünnepeltünk együtt. Ilyenkor az összes rokon, ismerősök és még a polgármester úr is tiszteletét teszi. Itt mindenki ismeri és nagyon szereti őt!”

Általában közös családi főzést tartunk, de a sok vendégre való tekintettel már hozatunk is ételeket,írja a ripost.hu

HirdetésNagyi minden alkalommal meghatódik és elsírja magát, amikor meglátja, mennyien gyűltünk össze miatta…

Margit néni szellemileg ma is a topon van.

“Nagyikánk mindig nagyon jövős-menős, intézkedős nő volt. Imádott a családjára főzni, de a legtöbb idejét a kertben töltötte.Sajnos már nem tud kijárni… Nagyon legyengült, de a vizsgálatok után kiderült, hogy szervi baja nincsen. Néha szed gyógyszert és előfordul vérnyomás-ingadozás is, de mindig nagyon jó étvágyú és szellemileg is teljesen rendben van. Ezért nem is értjük, mi történhetett a járásával, mert már nem tud lábra állni szegény. Négygyermekes családból származik. Ő akkor töltötte be az egy évet, amikor édesapja elment a gépgyárba dolgozni, és onnan többet nem jött haza… Úgy tudni, hogy a papa bent égett a gyárban az első világháború idején. A nagyi azt mondta, hogy édesanyja soha többet nem házasodott meg. Idővel a történtek megismételték magukat, mert nagyi is elveszítette a férjét, még a kilencvenes években – azóta ő sem keresett többet párt magának” – tette hozzá.

Nagyi minden alkalommal meghatódik és elsírja magát, amikor meglátja, mennyien gyűltünk össze miatta…

Margit néni szellemileg ma is a topon van.

Hirdetés“Nagyikánk mindig nagyon jövős-menős, intézkedős nő volt. Imádott a családjára főzni, de a legtöbb idejét a kertben töltötte.Sajnos már nem tud kijárni… Nagyon legyengült, de a vizsgálatok után kiderült, hogy szervi baja nincsen. Néha szed gyógyszert és előfordul vérnyomás-ingadozás is, de mindig nagyon jó étvágyú és szellemileg is teljesen rendben van. Ezért nem is értjük, mi történhetett a járásával, mert már nem tud lábra állni szegény. Négygyermekes családból származik. Ő akkor töltötte be az egy évet, amikor édesapja elment a gépgyárba dolgozni, és onnan többet nem jött haza… Úgy tudni, hogy a papa bent égett a gyárban az első világháború idején. A nagyi azt mondta, hogy édesanyja soha többet nem házasodott meg. Idővel a történtek megismételték magukat, mert nagyi is elveszítette a férjét, még a kilencvenes években – azóta ő sem keresett többet párt magának” – tette hozzá.

De ma is nagyon boldog a családjával! 5 unokája, 7 dédunokája és 1 ükunokája van, akiket imád – mesélte mosolyogva. Margit nénitől már nagyon sokszor kérdezték, hogy mi az oka, hogy ennyire „jó karban van”. Ő nevetve mindig csak annyit mond:

Sokat kell a kertben dolgozni, aranyom!

A hosszú élet másik titka szerinte, hogy csakis a gödöllői csapvizet issza meg, amire mindig azt mondja:

Ez az élet vize!