19 érdekes tény, amire örökre emlékezni fogsz! Elképesztő segítség lesz ezentúl a mindennapi életedben

Hirdetés

Amikor valami fontos dologra kellene figyelnünk, mondjuk munkára, vagy tanulásra, vagy valaki mesél nekünk valamit de teljesen elkalandozik a gondolatunk közben, na akkor nagyon fura dolgok tudnak az eszünkbe jutni. Aminek nem találjuk az értelmét. Például az általunk használt szavaknak miért az lett a jelentése. És még sorolhatnám ezeket a furcsa kérdéseket. Szerencsére néhány olyan dolgot össze tudtunk gyűjteni, ami biztos megfordult már a fejedben.

Tudtunk nélkül meg tudjuk állapítani egy szög fokát méghozzá a tenyerünk segítségével. Ehhez nyissuk szét tenyerünket, amennyire csak lehet de vigyázzunk, hogy ne erőlködjünk, utána tegyük rá a lemérni kívánt felületre. A kisujj 0°-ot, a gyűrűsujjunk 30°-ot, a középső ujjunk 45°-ot, a mutatóujjunk 60°-ot, a hüvelykujjunk pedig 90°-ot zár be.

HirdetésTudtad, hogy az emberi nyálban fájdalomcsillapító anyag van, amit úgy hívnak opiorfin? Ez konkrétan 6-szor olyan erős, mint a morfium.

Vannak olyan tiltott színek, amiket a szemünkkel nem érzékelünk, az agyunk viszont el tudja képzelni őket. Például sárga és kék, valamint zöld és piros színek keveréke, mely mindkét eredeti színre hasonlít, de nem keverhető ki festékekből.

A DNS-ben nitrogén, a fogakban kalcium, a vérben vas és a tüdőnkben lévő oxigénatomok egyaránt csillagok belsejében keletkeztek. Szóval mindannyian “idegeneknek” számítunk.

Ízlelőbimbóink felét 60 éves korunkra elveszítjük, ezért, ahogy haladunk a korral nem fogunk tudni különbséget tenni az ízek között.

Tudtad, hogy életünk során nagyjából 16 gyilkos mellett sétálunk el anélkül, hogy tudnánk róla.

Miközben alszunk nem érezzük a szagokat.

Amikor megkevered a kártyapaklit nagy a valószínűsége, hogy te vagy a legelső olyan ember, aki azt az adott sorozatot kikeverte.

9. Ha a terhesség alatt egy nő belső szervei sérülnek, a baba a köldökzsinóron keresztül küld neki őssejteket, hogy elősegítse a sérült területek gyógyulását.

A szív minden nap annyi energiát termel, ami elég lenne ahhoz, hogy egy 32 km-es utazásra menj teherautóval. Sőt az agy annyi energiát hoz létre, amivel képes vagy megvilágítani egy 10 wattos égőt.

A közlekedési lámpák valójában sokkal nagyobbak, mint azt hitted.

Évente 98%-os arányban válunk új személyekké, mert ennyi százalék cserélődik le a szervezetünkben található atomoknak.

Az oxigén szükséges, ahhoz, hogy létezzünk, de mindemellett oxidálja a sejtjeinket, ami öregedéshez vezet, majd halálhoz.

Egy átlagos felhő súlya nagyjából 100 elefántnyi súlyt tesz ki, míg a viharfelhő a 200 ezer elefántnyi súlyt is elérheti.

HirdetésAz életkorod igazából egy szám, ami azt mutatja, hogy hányszor kerülted meg eddig a Napot, mióta élsz.

Tudtad, hogy egy darab 43 centis pizza nagyobb, mint két darab 30 centis?

1991-ben Scott Feld szociológus kutatást végzett, és rájött, hogy ha barátaid számát összehasonlítod a barátaid barátainak számával, a barátaid barátai mindig többen lesznek, mint a te barátaid. Leegyszerűsítve: a barátaidnak mindig több barátja lesz, mint neked. Ezt „barátság-paradoxonnak” hívják.

Azok az emberek, akik 1990-ben születtek,már két évezredben, két évszázadban, három évtizedben éltek,és a legérdekesebb, hogy nincsenek 30 évesek.

Meg tudjuk állapítani a hónapok napjainak számát a kezünkön lévő bütykök segítségével. Kezd el számolni a kidudorodó részeket és a mélyedéseket. Ha a hónap csontra esik, akkor a hónap 31 napos, ha mélyedésre, akkor 30 vagy kevesebb napos.

Forrás: szorakoztato.com