A császározott anyákról 3 Igazság, amit mindenkinek tudnia kellene

Hirdetés

Monet Nicole gyermekek születését fotózza és megszámlálhatatlan szülésnél volt jelen. Minden szülés más, viszont ami megragadta őt az az volt, hogy a császármetszésen átesett nőket valahogy nem értékelték annyira a szülés miatt.

Monet szerette volna minden császármetszéssel szült édesanyával tudatni, hogy mennyire szépek, erősek és bátrak. Ezért leírt három dolgot a császármetszéssel szült édesanyákról illetve a hason lévő vágásról, mely ezt bizonyítja.

Az alábbiakban egy részletet olvashatunk a szövegből:

1. A császármetszésen átesett édesanyák bátrak
“A műtét előkészítő folyamata nem egy leányálom. Gyakran nem engedik be a partnert a műtőbe egészen addig, amíg “nincs minden a helyén”.

HirdetésEzt azt jelenti, hogy ameddig a kismamát az orvosok vagy az ápolók előkészítik a steril szobában, ő közben azon gondolkodik vajon mi is fog történni. Mindeközben teljesen egyedül van, gyakran tele félelmekkel.
Ezekben a percekben pedig pont erősnek kell lennie és a kisbaba iránti szeretete átsegíti ezeken a nehéz pillanatokon.
Ha nem esett át ilyen beavatkozáson, kérem próbálja meg elképzelni milyen érzés lehet az, amikor félelmekkel tele, egyedül fekszik a műtőasztalon. Ha ezt megteszi, valószínű hamar rájön, milyen bátor egy ilyen anya.”

2. A császármetszéssel szült anyukák erősek
“Nincs sok anyuka, aki azt mondaná, hogy pont a császármetszésről álmodozott, mikor elképzelte milyen lesz a szülés.
Néhány édesanyának hetekre van szüksége ahhoz, hogy mentálisan felkészüljön arra, hogy másképp fog szülni. Hirtelen teljesen más körülmények között fog találkozni majd kisbabájával. Minden szüléssel kapcsolatos terve szétesett.

Aztán eljön a műtét ideje. Vágást ejtenek, összevarrják. A teljes felépüléshez hónapokra van szükség. S miközben sokan fagyiznak vagy elkényeztetik magukat egy műtét után, ezek az édesanyák pont az ellenkezőjét teszik.

Gondoskodnak a piciről, szeretettel veszik őt körül és kapcsolatot alakítanak ki vele.

Hirdetés3. A császármetszéses édesanyák gyönyörűek
“A szülés minden nőn nyomot hagy. Néha érzelmi, máskor testi nyomokat. A császármetszéssel szült édesanyákon gyakran mindkettőt.
A vágáson keresztül hagyták el a kisbabák a régi világot és kibújtak egy új világba.

Nagyon érdekes, hogy minden egyes vágás más, más a textúrája, a hossza, a helye. Ahogy minden seb más, így minden császármetszés is más. Az is nagyon érdekel, hogy a vágás helye hogyan változik az idő múlásával. Ezek a sebek gyönyörűek és tisztelet jár nekik.

Ahelyett hogy elrejtenék, ezeket az édesanyákat arra kellene ösztönözni, hogy megmutassák a vágást. Így meg tudják mutatni bátorságukat és erejüket a világnak.”

Mi és Monet is arra ösztönözzük a császármetszéssel szült édesanyákat, hogy ne takargassák a vágás helyét, hanem legyenek rá büszkék!