A férjem nem fizetett évekig gyerektartást, aztán sokkolta, mennyivel tartozik

Hirdetés

Erika története akár lehetne vicces is, de neki biztos nem volt nevethetnékje, amikor rátámadt az exférje a gyerektartás-tartozás miatt.

“A férjemmel négy évig pereskedtünk váláskor, mikor végre kimondták a válást. Ebben a négy évben, egészen az ítéletig egy fillér gyerektartást sem láttunk tőle, mert szerinte én eleget keresek ahhoz, hogy a két gyerekünket eltartsam és különben is, ott vannak anyámék, akik mindenben segítenek. A négy év alatt elhordott mindennek, hogy milyen számító ribanc vagyok és csak a pénze kell nekem, amit magamra akarok költeni.

Szerencsére kijöttünk az én fizetésemből valóban, de szerintem a gyerektartás nem azért van, hogy ne haljanak éhen a gyerekek, hanem azért adja az apa, mert felelősséget vállal a saját gyerekeiért.

Fel kellene már fogni, hogy nem az asszonyok kopasztják meg a pasikat váláskor a gyerektartással és tartják a markukat jogtalanul. A gyerektartás nem alamizsna, nem segély, nem azért van, mert apa SEGÍT, hanem az apáknak kutya kötelességük gondoskodni a gyerekeikről. Válás után ez úgy néz ki – a gyengébbek kedvéért -, hogy fizetik a gyerektartást, mert ugye a fizetésükkel máshogy már nem szállnak be a gyerekek körüli költségekbe. Ez KÖTELESSÉG, ugyanúgy, mint hogy én, az anyjuk minden nap felkelek és megkenem nekik reggelire a kiflit vajjal. Ugyanúgy kötelesség, mint hogy ha már a világra hoztam egy gyereket, nem hagyom kakis pelenkában egész nap.

Nem is értem, hogy merülhet fel ilyen sok férfiban az, hogy a gyerekeiknek nem adnak egy fillért sem, hogy egyáltalán megfogalmazódik bennük, hogy nem gondoskodnak a kölkeikről.

Milyen emberek ezek? Elváltak tán a gyerektől is, nem csak az anyjuktól? És ha még együtt élnének, akkor is azt mondanák, hogy nem fizetik ki mondjuk az egész rezsit, csak annyit, amennyit ők személy szerint használtak, anya meg fizesse, ami a gyerekek után van? Vagy hogy?

HirdetésA mi történetünk még mindig nem zárult le, mert miután megítélte a bíróság négy év után a gyerektartást, megállapították azt is, hogy mennyivel tartozik az elmaradt gyerektartások miatt. Ezen pedig annyira felháborodott az exférjem, hogy rögtön perrel kezdett fenyegetőzni. Nem egészen értem, miért érte derült égből villámcsapásként, hogy ha nem fizeti a gyerektartást, akkor abból tartozás lesz, de úgy tűnik, nem sikerült felfognia, hogy ez nemcsak szerintem, hanem a bíróság szerint is jár a gyerekeinek.

Apukák, gondolkodjatok és a ne hagyjátok így magukra a gyerekeket az anyjukkal! Megcsinálni könnyű a gyereket, de utána fel is kell nevelni, ami életetek végééig kötelességetek marad.”

Forrás: cafeblog.hu