A nő azt hitte, a stressz miatt van hasmenése. Majd orvosa kiderítette, életveszélyben van:

Hirdetés

Fotó: Facebook

Ez a 34 éves nő azt gondolta, hogy az emésztési panaszokat a stressz és a rossz étkezési szokások okozzák. De ez nem így volt, – sőt, kiderült, hogy vastagbélrákban szenvedett. Most szeretné mások figyelmét is felhívni erre a tényre.

Két évvel ezelőtt a 34 éves Diana Zepeda-nak emésztési problémái voltak. Gyakran volt hasmenése, de ő ezt a stresszre és a rossz étkezési szokásaira fogta.

Hirdetés

– Azt gondoltam, hát biztos nem ehetek akkor olyan sushi-t ami 40 percig az autóban volt, mondta Diana a Today Magazinnak.

Végül azonban a tünetek olyan egyértelművé váltak, hogy Diana tavaly januárban kivizsgálást kért, de a 34 éves nő még mindig meg volt győződve arról, hogy itt egyáltalán nincs szó súlyos betegségről. Sajnos nagyon tévedett.

A KEZELÉS MIATT LETT BETEG
Az orvosok Dianát elsősorban antibiotikumokkal kezdték el kezelni, miután felfedezték az E. coli fertőzést. A probléma azonban az volt, hogy Diana tünetei nem javultak a gyógyszerek hatására, sőt, inkább rosszabbul érezte magát.

Az orvos ezután úgy döntött, hogy kolonoszkópiás vizsgálatot végez, de amikor Diana a vizsgálatra készülődött hirtelen rosszul lett.

Hirdetés

– Nagyon rosszul éreztem magam, súlyos hasi görcsök léptek fel és székrekedésem volt. Aztán állandóan hánynom kellett.

MŰTÉTRE VOLT SZÜKSÉG
Mivel Dianánál nem tudták elvégezni a kolonoszkópiát, csak a vastagbél alsó részét vizsgálta. De ez is elég volt ahhoz, hogy az orvosok feltárják, mi volt a hasmenés oka -egy daganat. Dianánál 4-es stádiumban lévő vastagbélrákot diagnosztizáltak.

A további tesztek kimutatták, hogy a rákos daganat tovább terjedt a testében. Azt javasolták, hogy távolítsák el a máj 75 %-át, a vastagbélből is néhány részt és az epehólyagot.

Hat hónap telt el a műtét óta és a kezeléseket mostanra befejezték. De annak ellenére, hogy az orvosok azt állítják, 50% az esélye annak hogy a rák öt éven belül visszatér, Diana pozitív marad.

– Van esélyem a gyógyulásra. Ha valaki rákos akkor semmi sem tűnik pozitívnak. De én még mindig hihetetlenül boldog vagyok.

Hirdetés

AGGASZTÓ ADATOK
A hölgy daganatos megbetegedése nem egyedi eset, aggasztó az a tendencia ami napjainkban megfigyelhető ezzel a betegséggel kapcsolatban. Korábban az 50 évesnél idősebb emberek esetében találkozhattunk főleg vastagbélrákkal, de napjainkban a Today szerint az 50 év alattiak esetében négyszer olyan gyakran fordul elő vastagbélrák, mint harminc évvel ezelőtt.

Diana fontos üzenetet fogalmazott meg a világ számára:

– Ne diagnosztizáld saját magad inkább menj el orvoshoz!