Adósok figyelem!!!! Zaklat a végrehajtó ???? Ezt jobb ha tudod >>> Új adatvédelmi törvény lépett életbe >> nem adhatja ki az adatainkat a bank a végrehajtónak!

Hirdetés

Új adatvédelmi törvény lépett életbe>> nem adhatja ki az adatainkat abank a végrehajtónak! Büncselekmény ha a bank átadja azadatainkat a végrehajtónak!

A 2012. január 1-én hatályba lépett, új adatvédelmi törvény számos változást hozott. Ezek között olyanok is vannak,amelyek kiváltották az Európai Unió tüzetesebb vizsgálatát. Mégis, az összehasonlításból kiderül, hogy nem sok minden változott. Továbbra is akkor kezelhető személyes adat, ha azt egy törvény közérdekből elrendeli, vagy azérintett beleegyezik az adatkezelésbe.

HirdetésTöbb szakértő véleménye szerint, amennyiben tartozás van valamilyen Szolgáltatóilletve Bank felé, és már egy idő eltelt nem æzetéssel a szolgáltató illetve bank kiadjaharmadik félnek a személyes adatokat, behajtás jogcímén. Ezzel azonban, súlyosbűncselekményt követnek el!

A személyes adatkezelésről szóló törvény szerint nem adható ki személyes adat harmadik félnek csakabban az esetben, ha az adóst erről levélben tájékoztatják, és beleegyezését megkapják.

A törvény 6. §.-nak 8. pontja szerint, azonban:… „(8) Kétség esetén aztkell vélelmezni, hogy az érintett a hozzájárulását nem adta meg.”Abban az estben, ha adósság kezelő faktoring cégek megkeresik az adóst, hogy anevesített szolgáltató, vagy bank kezelésébe, illetve tulajdonába adta az adósságot,felmerülhet a kérdés, hogy vajon jogában állt-e?

A szolgáltató, illetve bank nem jogosult a követelésének eladására, mert az adós aszolgáltatóval. illetve bankkal kötött szerződést és nem a faktoring céggel.Ezek a faktoring cégek teljesen jogtalanul járnak el.

HirdetésKövetelés kezelésére semjogosultak csak az a cég, akivel az adós szerződést kötött.Ennek módja a jogosult szolgáltató illetve bank kér az adós ellen æzetésimeghagyást és annak alapján bírósági végrehajtást, ez a jogos eljárás.Tehát, amennyiben zaklatja az adóst ilyen nemű faktoring cég, az adós írjon egyfeljelentést a Pesti Ügyészségre, és ennek keretében kérje az ügyészséget a faktoringcég felszámolására, a személyes adatainak a faktoring cégnél azonnalimegszüntetését továbbá a szolgáltató illetve bank, aki az szigorúan titkos adataitkiadta, kérjen ellene kártérítési kötelezettség megállapítását.

Forrás: mindenegyben.com