Aki nyomorba szül gyermeket, attól elvennék a családi pótlékot és minden más családtámogatást! Itt vannak a legfrissebb részletek

Gátat kell szabni a felelőtlen gyerekvállalásnak, ezért a családi pótlékot pedig a szülő 19. vagy 20. betöltött életévéhez kellene kötni – jelentette be a Jobbik népesedés-politikusa, Z.Kárpát Dániel.

Akik mélyszegénységben élnek azoktól is megvonnák a pótlékot!

A Jobbik mai, népesedési konferenciáját megelőzően Z. Kárpát Dániel elmondta: a párt álláspontja szerint jobban ki kellene terjeszteni a családi adókedvezményeket, a családi pótlékot pedig a szülő 19. vagy 20. betöltött életévéhez kellene kötni, ami a politikus szerint gátat szabna a felelőtlen gyermekvállalásnak.

HirdetésAz elmúlt napokban nagy figyelmet kapott két, a mélyszegénységgel kapcsolatos, igen hasonló következtetésekre jutó eszmefuttatás: az egyik a Gumiszoba nevű Facebook-oldal egyik cikke, amely a roma nők helyzetét elemzi. Érdemes elolvasni, akit érdekel, itt találja az írást, amiből most csak egy részletet emelnék ki, konkrétan a gyerekvállalás kérdéskörét. Hogy mennyire visszahúzza mid a roma nőket, és általában a cigányságot, hogy ezeket a nőket „szülőgépnek tartják, és, hogy hogyan lehetne ennek véget vetni.

A témát sokkal direktebb módon tárgyalja a másik anyag, Puzsér Róbert Fehérek és cigányok II. című videója. A videó szintén többek között azt feszegeti: humánus-e, ha a társadalom hagyja, sőt, támogatja, hogy több és több gyerek szülessen rendkívüli nyomorba, tudatlanságba, normális kilátások nélkül?

Negatív családi pótlék?

HirdetésPuzsér videójában a családi pótlék intézményének megy neki: szerinte az, hogy az állam családi pótlékot fizet a mélyszegénységben élőknek is, egyszerűen embertelen. Ezzel tulajdonképpen bátorítja az ilyen családokat, hogy vállaljanak még több gyereket – akikre persze jó eséllyel ugyanaz a kilátástalan, emberhez méltatlan élet vár, mint a szüleikre. Puzsér ezért azt javasolja, bizonyos vagyoni-szociális szint alatt szüntessék meg a családi pótlékot, sőt, legyen helyette egyfajta negatív családi pótlék: „Múlt évben nem szültél gyereket a nyomorba? Abortuszod se volt? Parancsolj, itt a támogatás.