Almaecettel megszabadulhatunk az ízületi gyulladásoktól, fájdalmaktól – nézd meg a receptet, hogyan készítheted el Te is!

Hirdetés

Azért nagyon kellemetlen az ízületi gyulladás, mert a fájdalom szinte megbénítja az embert, képtelen bármit is tenni, mozogni, fizikai munkát végezni.

A krónikus ízületi gyulladás, ízületi fájdalom még szörnyűbb, és sajnos ez a betegség szinte minden testrészünket megtámadhatja, a nyakunktól egészen a lábujjainkig.

A szintetikus gyógyszerek nem igazán tudnak mit kezdeni ezzel a kórral, a legjobb eredményeket akkor érhetjük el, ha változtatunk életmódunkon, étkezési szokásainkon. Még egy nagy segítséget nyújt az almaecet, amely egy hatékony természetes csodaszer.

HirdetésEgy kevés almaecetet keverjünk bele 6 bögre meleg vízbe, és ebbe áztassuk fájó testrészeinket, vagy készítsünk borogatást és tegyük rá oda, ahol a gyulladás van. Egy másik nagyszerű megoldás, ha 2 evőkanál almaecetet elkeverünk 1 evőkanál kókusz-, vagy olívaolajjal. Ezzel kenegessük a problémás területeket. Alaposan masszírozzuk, dörzsöljük be a készítményt, és ha ezt rendszeresen alkalmazzuk, akkor hamarosan enyhülést fogunk tapasztalni.

Belsőleg használva is jót tesz: keverjünk el 1–3 evőkanál almaecetet 2 dl vízzel, vagy bármilyen gyümölcslével. Ezt naponta 3 alkalommal kell meginni, ajánlott inkább étkezések előtt. Az almaecetben rejlő antioxidánsok megtisztítják a szervezetet a méreganyagoktól, lerakódásoktól, és csökkentik a gyulladásokat is.

Forrás: filantropikum.com