Az orvosprofesszor megmondta: stressz, az irigység, és a félelem a betegségek oka

Hirdetés

Egész életemben igyekszem mindenben meglátni a jót, kezdve önmagammal, a környezetemmel. Néha eszembe jut egy tanárom intelme: nézz fel! Értette ezt arra, hogy néha muszáj megállnunk és elmélyedünk abban a temérdek sok szépségben, ami minket körülvesz és amit képtelenek vagyunk észrevenni.

Mert folyton rohanunk, hajszoljuk a pénzt, igyekszünk boldogulni a hétköznapokban és esetenként a széllel szemben pisilünk.

Egy neves professzor szerint a stressz, az irigység, a gyűlölet és a félelem felborítja a szervezet pH-egyensúlyát és elsavasodó környezetet teremt, ami kedvez a betegségek kialakulásának!

Dumitru Constantin Dulcan neves román neurológus ezt nyilatkozta:

Hirdetés“Napjainkban egyre nagyobb méreteket ölt a stressz, a gyűlölet, a harag, az indulatosság, a kételkedés, az irigység, a félelem, a féltékenység, ami kisebb-nagyobb mértékű depressziót válthat ki, és egy olyan pH-szint egyensúly-felbomlást eredményez, ami kedvez a savas közeg kialakulásának, ami a betegségek melegágyát jelentheti.”

“Ha szeretnénk mindent megtenni az egészségünkért, akkor a következőkre érdemes figyelni: étkezzünk egészségesen, mozogjunk rendszeresen, pihenjünk rendszeresen, legyünk optimisták és reményteljesek. Igyekezzünk megtalálni azokat a dolgokat, amelyek valóban foglalkoztatnak, amit szenvedéllyel szeretünk csinálni. A rossz gondolatok elvesznek az életünkből, a jó gondolatok hozzá tesznek. Ha mást nem is tehetünk, legalább képzeljük el a jót.

Forrás: twice.hu