Bálint Gyuri bácsi félelme :”Ezért rokkan bele a legtöbb magyar, mire eléri a nyugdíj korhatárt:

Hirdetés

Bálint Gyuri bácsi mindig őszinte ember volt és 99 évesen ki meri mondani a véleményét. A nyugdíjkorhatár emeléséről a következő félelmei vannak:

“Nagyon elszomorít, hogy a kormány egyre feljebb emeli a nyugdíj korhatárt. 50 év felett már szinte nem találni az országban olyan embert, aki ne küzdene betegséggel. Ennek ellenére, még táppénzre sem mernek elmenni, mert félnek a munkájuk elvesztésétől. Rengeteg emberrel beszéltem, akik elmondták, hogy nyugtató nélkül szinte képtelenek elindulni munkahelyükre, melyeknek szedése köztudott, hogy hosszú távon gyilkos. Milyen érzés lehet számukra tudni azt, hogy bár egyre inkább fáradnak, neki versenyképesnek kell lenniük a 20-30 évesekkel?

HirdetésE mellett, ami még aggasztóbb, hogy önmagában a nyugdíjrendszer stabilsága is imbolyog az országban. Ha valaki talán meg is éri ezt az egyre emelkedő kort, nem biztos, hogy meg is tud élni belőle tisztességet érdemelve egy élet munkája után. Végtelenül sajnálom, hogy a kormány szándéka az, a sírig kelljen az átlag magyarnak dolgozni, ami ha így haladunk fájdalmasan hamar bekövetkezik.” Kérjük ossza meg ismerőseivel is, ha egyetért Gyuri bácsi félelmeivel!