Csoda helyett: ez a hétköznapi fűszernövény számos szembetegségen segíthet!

Hirdetés

Kevesen tudják, hogy a hétköznapi fűszernövénynek rendszeresen fogyasztva csodás egészségügyi hatásai is lehetnek!

Van egy közkedvelt fűszernövényünk, amit mindenki használ, de nem mindenki tudja, milyen csodás egészségügyi hatásai is lehetnek! Ez a növény nem más, mint a petrezselyemzöld. Magas a magnézium, a foszfor, a cink tartalma, de A-, K-, C-, E-, B6- és B12 vitaminokban is bővelkedik.

A mindennapi étrendnek tartalmaznia kellene a petrezselyemlevet. Válasszunk olyan petrezselymet, amit nem kezeltek vegyszerekkel, egy csokornyit tegyük a gyümölcsfacsaróba és adjunk hozzá a megfelelő zöldségeket, facsarjuk ki.

A petrezselyemlé javítja az általános egészségügyi állapotot. Számos szembetegség esetén alkalmazható:

HirdetésLátási problémák – petrezselymet, zellert, fokhagymát, almát és gyömbért tegyünk gyümölcsfacsaróba, facsarjuk ki ezek levét és igyuk rendszeresen ezt a keveréket.
Szürkehályog – petrezselyemzöld, áfonya, alma és zeller levet fogyasszunk.
Diabéteszes szemproblémák – petrezselyemzöld, spárga, gyömbér és zeller keverékéből készítsünk turmixot, vagy zöldséglevet.
Glaukóma – ebben az esetben petrezselyemből, uborkából, retekből, zellerből és málnából készítsünk zöldséglevet.
Szemfenéki meszesedés – petrezselyem, paprika, alma és brokkoli felhasználásával készítsünk zöldséglevet.
Perifériás látás kiesés – aki ezzel a problémával küszködik, készítsen zöldséglevet petrezselyemből, répából, káposztából, gyömbérből, zellerből és málnából.
Szemkáprázás – ez csak akkor jelent gondot, ha az illető gyakran mozgó pontokat lát. Készítsünk zöldséglevet petrezselyemből, céklából, almából, fokhagymából és zellerből.
Látóideg probléma – petrezselyemből, póréhagymából, káposztából, céklából, szőlőből és almából kell levet készíteni.
Retinitis pigmentosa – petrezselyemből, répából, gyömbérből és erdei gyümölcsökből készített lé ajánlott ebben az esetben.

HirdetésAhhoz, hogy ezeket a zöldségleveket elkészítsd, nem kell kimérned a hozzávalókat, nincsenek megszabott mennyiségek, sokkal fontosabb, hogy az adott zöldségeket és gyümölcsöket használd. A zöldségek és gyümölcsök mennyiségét ízlés szerint kell kiválasztani, ahogy elkészül a zöldséglé, az íze alapján rögtön érezhető, melyik zöldségből, vagy gyümölcsből kell még bele egy kicsi ahhoz, hogy finomabb legyen.

Próbáld ki Te is! És ha úgy gondolod, mást is érdekelhet, ne felejtsd el megosztani!

Forrás: ketkes.com