Dermesztő lehűlés érkezik hazánkba! Kegyetlen mínuszok tartanak felénk, fel kell készülnünk…

Hirdetés

Most még élvezzük az enyhe őszutót, de jövő héttől nálunk is megindul az erős lehűlés és hamarosan elkezdhetünk mínuszokat is mérni. A nappali hőmérséklet azért a jövő héten még 10 fok körül fog mozogni, de utána már csak 5 fok lesz a maximum.

Viszont a tőlünk keletre fekvő Szibériát már javában hó fedi, és Ojmjakonban már -41 fokot mérnek. A kis település híres a fagyos teleiről, amikor hónapokon keresztül – 60 fok körül mozog az átlag hőmérséklet, viszont a nyarak csaknem olyan melegek, mint nálunk, csak rövidebb ideig tartanak.

Ez azért érdekes nekünk, mert a szibériai száraz levegő nagyban befolyásolja, hogy milyen lesz a tél Európában. A légmozgástól és áramlatoktól függ, hogy ez a hideg eljut-e hozzánk.

HirdetésErre talán senki nem számított! Ilyen lesz az idei tél a Dávid-naptár szerint! Röpködni fognak a mínuszok! Mutatjuk pontosan mi várható hamarosan:

Az ország valószínűleg legismertebb magánmeteorológusa, Dávid Mihály elmondta, hogy megfigyelési alapján milyen télre kell majd számítanunk.

Figyelem!!

Dávid Mihály szerint novemberben átlagos, a hónapra amúgy is jellemző időjárásra van kilátás: azaz egyre inkább hűl a levegő, a hónap második felétől megjelennek az éjszakai fagyok, s nappal sem lesz 10 foknál magasabb a csúcshőmérséklet. Sőt, a hónap vége felé egyre inkább hidegebbre fordul.

Decemberben szintén átlagos időjárással kalkulál Dávid Mihály, ami a gyakorlatban azt jelenti, napközben pár fokkal fagypont felett, éjjel az alatt lesz, egész a hónap kétharmadáig. Azután komolyabb lehűlés kezdődik. Arra, hogy lesz-e hó karácsonykor, Dávid Mihály annyit felelt, az nem teljesen biztos, hogy lesz csapadék, ám ha igen, akkor az hó lesz, ami meg is marad, mert hideg lesz az ünnepnapokon.

HirdetésA tél leghidegebb napjaira január első két hetében és február 10-e körül kell számítani. Mindkét időszakban havazásra, kőkemény fagyokra, éjjelente mínusz 15–20 fokra készüljünk, és napközben sem emelkedik a hőmérséklet nulla fok fölé. Ezeket a periódusokat enyhébb időszakok követik, majd március első felében ismét hidegre fordul, éjjel még rendszeresek lesznek a fagyok, s csak március idusa után mutatkoznak majd a kikelet első jelei.

Ha számodra is hasznos információval szolgált a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is!

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!

Forrás: magyarnep.me