Durván kiakadt a magyar orvos: Mikor értik már meg végre az emberek, hogy Ez a szer nem hatásos a darázscsípésre – Hiába adott belőle a fiának, mégis belehalt a darázscsípésbe! Orvosok kérik, osszuk meg!! Életet menthet!

Hirdetés

Hihetetlen dolog a mai világban, hogy körülbelül 10 évig kell mondani valamit folyamatosan, orvosi konferenciákon, médiában, hogy átmenjen a gyakorlatba. És sajnos tényleg így van, ugyanis a kalciumos tévhit annyira mélyen gyökerezik, hogy még az orvosok jó része sem tudja elengedni, a laikusok pedig pláne. Így lehet, hogy 2015-ben kb. egymilliárd forint értékben írtak fel receptre kalciumot – teljesen feleslegesen.

Ahogy az az alábbi fotón látszik: 2015-ben az állam a receptre, felesleges okkal (náthára, allergiára) felírt kalciumkészítményeket 266 millió forinttal támogatta, ami iszonyatos pénzkidobás.

HirdetésKalcium allergiában náthára köhögés torokgyulladásra A támogatás mértékéből kiszámolható, hozzávéve a nem receptköteles (és így nem vizsgált) kalciumkészítmények piacát, hogy jóval több mint egymilliárd forintot költöttek 2015-ben a magyar emberek a kalciumra olyan esetekben, amikor annak semmi értelme nem volt.

Az egyetlen rövid távú megoldás egy adrenalint tartalmazó injekciófajta, amit bárki beadhat a saját combjába, ugyanis innen szívódik fel a legjobban a hatóanyag. Az injekció a beszúrás után másodpercek alatt hat.

Forrás: budapest1873.net