Eddig szerettem, de most a szomszédom felfedte a teljes igazságot a citromfűről. EZT teszi a testünkkel ez a növény

Hirdetés

A nyárias tavasznak köszönhetően minden nagyon elindult a kertben. Füvet lassan 5 naponta kell nyírni, és a fűszerkertben is minden extranagy lesz. A citromfű bokor nagyon meghálálja az esti öntözést, cserében számtalan friss hajtással örvendeztet meg.

A citromfű nem csak igen kellemes illatú gyógy-, és fűszernövény, hanem nagyon egészséges is. Telepítsünk egy bokrot a kertünkbe, és élvezzük a friss növény minden pozitív tulajdonságát.

1.Stresszoldó

A citromfű az egyik leghatékonyabb stresszoldó növény, megszünteti a szorongást, nyugtatja az idegeket. Fogyasszunk rendszeresen, esténként citromfűteát, és sokkal nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak leszünk.

2.Depresszió ellen

Szárítsunk nyáron minél több citromfüvet, hogy télen a borús napokon minél több harmonizáló teát tudjunk fogyasztani. A citromfű visszahozza az életkedvünk, újra derűsek, és reményteliek leszünk.

Hirdetés3.Emésztési problémákra

Ha puffadással, rossz emésztéssel küzdünk, a gyógyszerekkel szemben részesítsük előnyben a citromfűteát. Napi három csésze citromfűtea megszünteti a puffadást, és szabályozza az emésztést.

4.Alvásproblémák

Ha rendszeresen nem tudunk elaludni, vagy éjszaka felébredünk, és álmatlanul küzdünk, igyunk lefekvés előtt citromfű teát. Egy-két hét után végleg búcsút inthetünk az álmatlanságnak.

5.Influenza

A citromfű hatóanyagainak köszönhetően erősíti az immunrendszert, ezért nehezebben kapjuk el a betegségeket. Ha már megfáztunk, akkor is kortyolgassunk vastag takaró alá bújva citromfű teát, hiszen izzasztó hatása miatt hamarabb le tudjuk küzdeni a betegséget.

Forrás: tudasfaja.com