Egyetlen kanál ebből a szerből, és nincs több büdös száj, lyukas fog és gyulladás az ínyen!

Hirdetés

A fogszuvasodás is okozhatja a rossz leheletet, vagy a száj nyálkahártyán megtelepedő bacillus tenyészetek is. Ha veszel szájvizet, az enyhít a problémán, de hamarosan még erőteljesebben jelentkezik a bűz, mivel a baktériumok még jobban elszaporodnak, ráadásul ezek a szerek egészségre káros kémiai anyagokkal vannak tele. Egyes kutatások szerint egyes szájvizek akár szájüregi rákot is okozhatnak. Készíts inkább természetes szert.

Hozzávalók:

2 citrom
½ evőkanál fahéj
½ – 1 evőkanál szódabikarbóna
1 – ½ evőkanál méz
1 bögre víz

HirdetésÍgy készítsd:

Egy fertőtlenített üvegbe tedd bele a fahéjat, csavard rá a két citrom levét, tedd hozzá a szódabikarbónát, a mézet és öntsd rá a vizet. Alaposan rázd össze, hogy minden hozzávaló elkeveredjen rendesen. Használat előtt mindig rázd fel, majd 1–2 evőkanállal öblögess a szájadban. Ha minden nap gargarizálsz vele, kipusztulnak a baktériumok, amelyek a rossz leheletet, a lyukas fgakat és a gyulladásokat okozzák.

fahéj el tudja örökre pusztítani a kellemetlen szagot okozó bacilluskat, ezért jóval hatásosabb a mentaarománál, amely csak a bűzt elfedi, de a baktériumokat nem öli meg.

A baktériumölő méz is ezt szolgálja.

A citromlé C-vitamin tartalma a szájüreget tovább tisztánn tartja.

A szódabikarbóna lúgos környezetet teremt, amelyben a baktériumok nem szaporodnak tovább.