Elképesztő, mit lehet készíteni a műanyag palackok kupakjaiból! Többé te se dobod majd el

Hirdetés

Spanyolországi utazásom során találkoztam egy újságíróval, aki nagyon csodálkozott azon, hogy amikor bármelyik házba betért mindenhol látott egy vázát, amelyik tele volt műanyag palackok kupakjaival.

Nem ez volt az egyetlen olyan dolog amelyen elcsodálkozott a spanyolok házában, de annyira sokkolta ez a dolog, hogy el is felejtette megkérdezni azt, hogy miért gyűjtik az emberek a kupakokat.

HirdetésEgyszer az újságíró egy nagy tárolót látott egy szupermarket bejáratánál, amelyikbe mindenki kupakokat dobált. Hogy miért is? A tároló mellett egy 7 éves kislány fényképe volt, a kislánynak szívműtétre volt szüksége. Amikor a szülők az egész ország segítségét kérték azért, hogy előteremtsék a pénzt a műtétre, egy műanyag újrahasznosító cég azt válaszolta, hogy a műtétre szükséges teljes összeget a családnak adományozza, ha az embereknek sikerül összegyűjteniük 2000 tonna műanyagot.

Ilyen tárolókat az ország minden részén elhelyeztek, így néhány hónap alatt a spanyol lakosságnak sikerült összegyűjteni a szükséges mennyiséget. Az emberek még napjainkban is gyűjtik a kupakokat, mert több műanyag újrahasznosító cég egyességet kötött néhány alapítvánnyal. Így egyszerre két jó dolog is történik, védik a természetet és segítenek a bajbajutott embereken.

HirdetésA műanyagot más dolgokra is fel lehet használni. Mi azt javasoljuk, hogy ne dobjátok el a műanyag palackok kupakjait, hanem érdeklődjétek meg, hogy azon a helyen ahol laktok van-e műanyag újrahasznosító cég.

A kupakokat felhasználhatjuk dekoráció készítésére is, díszíthetjük velük a házunkat vagy az udvarunkat. A díszítés nagyon könnyű munka, ezért bevonhatjuk a gyerekeket is.

Ez is érdekelhet: Óraátállítás 2018 – ekkor lesz idén- ne feledkezz meg róla!

Forrás: bidista.com