EZ A NAP HÍRE! 2018. NOVEMBER 1-TŐL ISMÉT JÖN AZ OTTHON MELEG PROGRAM! NAGYON SOK PÉNZT ADNAK ÚJ HŰTŐRE, MOSÓGÉPRE FAGYASZTÓRA ÉS MÁS HÁZTARTÁSI GÉPERE!!! ÍMe a hivatalos pályázati felhívás :

Hirdetés

Figyelem! Újra lehet igényelni a támogatást! November elején megint lehet pályázni állami pénzre hűtőcseréhez

Újraindul az Otthon melege program novembertől, amellyel a háztartási gépek cseréjére nyílik lehetőség, az új kiírással a kormány kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá a családok energiafelhasználásának csökkentéséhez – mondta Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára pénteken sajtótájékoztatón.

A program célja, hogy a lakosság olyan hűtő, fagyasztó, valamint mosógép készülékeket szerezzen be, amik hozzájárulnak a rezsiszámlák csökkentéséhez. Három kategóriát különít el a tárca a program meghirdetésekor:

Az A+ kategóriában háztartásonként 20 ezer forintra,az A++-ban 40 ezer forintra,az A+++ kategóriában pedig 45 ezer forint támogatásra lehet pályázni.

HirdetésA tárca számításai szerint attól függően, hogy ezek közül milyen energiaosztályú berendezést választ egy család, évente akár 12-20 ezer forint megtakarítás is elérhető. A pályázati kiírást és útmutatót a szaktárca pénteken teszi közzé a www.hgcs2017.nfsi.hu weboldalon. A pályázatokat régiónként eltérő időpontokban november 5. és 19. között lehet benyújtani, kizárólag elektronikusan, ügyfélkapun a rendelkezési keret kimerüléséig.

A tárca a tavalyi 600 millió forintos induló támogatási összeget, a tavalyi érdeklődése és a felhasznált összegek nagyságrendjére tekintettel kétmilliárd forintra emelte.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!

Itt a hivatalos pályázati felhívás!