Ez a növény kell minden nőnek. A felpuffadt beleket kipucolja, a stresszt és a herpeszt el lehet felejteni

Hirdetés

Akár a te konyhában is lehet ilyen.

Az orvosi citromfű az erkélyek és a kiskertek friss zöld növénye. Kora tavasszal beindítja hajtásait és ezernyi levele lesz pár hét alatt. A konyhában cserépben élőkről bármikor szedhetünk friss hajtást, de kiváló hatású a szárított citromfű is. Egy pohár vízbe dobjunk 15 levél citromfüvet és ugyanannyi kamillavirágot. 15 perc múlva ihatjuk a stresszoldó, ellazító koktélt.

A citromfűben lévő polifenolok antivirális tulajdonságúak, ajakherpesz gyógyulását segítik és felére csökkentik a kialakulásának gyakoriságát.

Az orvosi citromfű teája emésztésjavító, puffadásgátló, idegerősítő, stresszoldó, nyugtató és az alvászavarokra is jó. Egy bögre éppen csak forrás közeli vízbe kerüljön egy csapott teáskanálnyi szárított citromfű. Amennyiben terem nálunk, akkor használjunk friss leveleket, nagyságtól függően 10-20 darab mehet egy adaghoz. Stressz ellen érdemes naponta kétszer fogyasztani ezt a teát. Emésztési gondoknál étkezés előtt kell inni a citromfű teát. Alvászavarok esetén lefekvés előtt, langyosan kortyoljunk el egy csészényit.