Ez nemrég repült be az ablakomon! Nagyon veszélyes rovar és egyre jobban terjed Magyarországon is! Ha ilyet látsz, menj tőle minél távolabb! Ezek a jelei, ha megcsípett: Osszátok!

Hirdetés


Vérrel táplálkoznak. A szem és száj körüli részét támadják meg az embereknek és állatoknak egyaránt, miközben alszanak. Sajnálatos tény, hogy nekünk, magyaroknak is meg kell ismerkednünk a gyilkos poloskával (Triatominae). Angolul úgy nevezik ezt a bogarat, hogy “csókolózó bogár”. Ártalmatlanul hangzik, azonban ezeknek a parazitáknak a terjedése halálos lehet az emberekre és állatokra egyaránt. Nem csoda, hogy ezt a poloskát gyilkos poloskának nevezik. És most jön az igazán ijesztő rész: ez a fajta poloska egykor még meglehetősen ritkán fordult elő, azonban napjainkban a számuk rohamosan növekedik. Dél-Amerikában és az Egyesült Államokban emberek ezreit fertőzte meg.
Több mint 300.000 ember már fertőzött csak az Egyesült Államokban, és Texasban eddig körülbelül 400 kutya halt bele a fertőzésbe. Ezek a poloskák vérrel táplálkoznak.

HirdetésA szem és száj körüli részét támadják meg az embereknek és állatoknak egyaránt, miközben alszanak. A széklet is tartalmazhatja ezeket a halálos parazitákat. A probléma az, hogy nagyon könnyen szaporodnak és terjednek, hiszen a fertőzött kutyák széklete bármilyen más állatot is megfertőzhet. A korai tüneteket nehéz felismerni, ezért néma gyilkosnak is nevezik, mert egészen tünetmentes lehet mindaddig, ameddig hirtelen megjelennek a tünetek. Lehetséges tünetek: gyengeség egyensúly elvesztése görcsök remegés hasmenés puffadás, étvágytalanság depresszió szapora szívverés Igaz, hogy ezek a tünetek elég gyakoriak más egészségügyi problémák esetében is, de ha mégis váratlanul észleled ezeket a tüneteket, akkor időben kezelheted a problémát. Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!