Ezt adta a férjének naponta kétszer, és megállította vele az Alzheimer kór pusztítását az agyában

Hirdetés

Dr. Mary Newport elképesztő felfedezést tett, amikor orvos létére saját családjában kellett szembesülnie egy gyógyíthatatlannak nevezett betegséggel, amire a kollégái csak széttárták a kezüket.

Az orvosnő szerint a kókuszolaj, ez a filléres szer, megállítja az Alzheimer kór pusztítását.

Az asszony saját bőrén érzékelhette, hogy milyen borzasztó, ha valakit megtámad az elbutulás, hiszen saját férje 5 éven át egyre romló demenciával élt, majd a kollégái diagnosztizálták, hogy Steve Alzheimer-kóros.

Hirdetés“Sok olyan napunk volt, amikor teljesen üres volt az agya. Nem tudta, hogy hol rakta le a kanalát, és ha megszomjazott, még a hűtőből sem tudta kivenni a vizet. Ha valamit megbeszéltünk, elfelejtette, csak napokkal később rémlett fel neki, mi volt az.” – mesélte Mary. A doktornő tudta, hogy a férjének a rövid távú memóriája sérült meg, és úgy sejtette, hogy ennek köze lehet az étkezéséhez, és azokhoz az antidepresszánsokhoz, amiket korábban szedett. Az 50-es éveiben lévő férfi sovány volt, és szinte semmire nem emlékezett, amit korábban tudott, például a koputewrt sem tudta már bekapcsolni.

Dr. Newport mindent elolvasott erről a kórról, és rájött, hogy a betegséggel összefüggésben vannak az úgynevezett közepes szénláncú trigliceridek, amelyek könnyen lebomlanak a májban, ketontestek építését segítve elő. Ez pedig segíthet megelőzni az Alzheimer-kórt, de akár a szklerózis multiplexet, a Parkinson-kórt, cukorbetegséget, epilepsziát.