Ezt adta a férjének naponta kétszer, és megállította vele az Alzheimer kór pusztítását az agyában

Dr. Mary Newport elképesztő felfedezést tett, amikor orvos létére saját családjában kellett szembesülnie egy gyógyíthatatlannak nevezett betegséggel, amire a kollégái csak széttárták a kezüket.

Az orvosnő szerint a kókuszolaj, ez a filléres szer, megállítja az Alzheimer kór pusztítását.

Az asszony saját bőrén érzékelhette, hogy milyen borzasztó, ha valakit megtámad az elbutulás, hiszen saját férje 5 éven át egyre romló demenciával élt, majd a kollégái diagnosztizálták, hogy Steve Alzheimer-kóros.

Hirdetés“Sok olyan napunk volt, amikor teljesen üres volt az agya. Nem tudta, hogy hol rakta le a kanalát, és ha megszomjazott, még a hűtőből sem tudta kivenni a vizet. Ha valamit megbeszéltünk, elfelejtette, csak napokkal később rémlett fel neki, mi volt az.” – mesélte Mary. A doktornő tudta, hogy a férjének a rövid távú memóriája sérült meg, és úgy sejtette, hogy ennek köze lehet az étkezéséhez, és azokhoz az antidepresszánsokhoz, amiket korábban szedett. Az 50-es éveiben lévő férfi sovány volt, és szinte semmire nem emlékezett, amit korábban tudott, például a koputewrt sem tudta már bekapcsolni.

Dr. Newport mindent elolvasott erről a kórról, és rájött, hogy a betegséggel összefüggésben vannak az úgynevezett közepes szénláncú trigliceridek, amelyek könnyen lebomlanak a májban, ketontestek építését segítve elő. Ez pedig segíthet megelőzni az Alzheimer-kórt, de akár a szklerózis multiplexet, a Parkinson-kórt, cukorbetegséget, epilepsziát.