Ezt mindenképpen mentsd el! Itt a teljes lista – melyik tünet, milyen vitamin hiányára utal!!! Az alábbiakban egy egyszerű tesztet láthatsz, amivel könnyedén meghatározhatod, hogy szervezetednek melyik vitaminból van hiánya >>>

Hirdetés

Honnan tudhatod meg, hogy szervezetednek melyik vitamin mennyisége kevés?

Az alábbiakban egy egyszerű tesztet láthatsz, amivel könnyedén meghatározhatod, hogy szervezetednek melyik vitaminból van hiánya: Nyújtsd ki a…

Az alábbiakban egy egyszerű tesztet láthatsz, amivel könnyedén meghatározhatod, hogy szervezetednek melyik vitaminból van hiánya:

HirdetésNyújtsd ki a kezed tenyérrel felfelé, ezután hajtsad be mindkét tenyereden az utolsó két ujjperceket egészen addig, amíg az ujjhegyek elérik a tenyeredet. (A harmadik, a tenyér felőli ujjpercet ne hajlítsad be!) Nem tudod végrehajtani a fenti gyakorlatot? Akkor bizony nagy valószínűséggel B6-vitaminhiányban szenvedsz.

A gyakori rossz lehelet okozója könnyen lehet a szervezet nem megfelelő B3-vitamin tartalma.Már a legkisebb fizikai behatásra is kékeszöldes foltok jelennek meg az adott bőrfelületen, amik ráadásul nagyon sokáig el se múlnak? Minden bizonnyal a szervezetedben nagyon alacsony a C-vitamin szintje.A krónikus székrekedés egyik okozója lehet, hogy a test nagyon szenved a különböző B-vitaminok hiányától.Amennyiben gyakran zúg a füled és szédülsz, erős a gyanú, hogy B3- és E-vitamin-hiányban szenvedsz, továbbá szervezetedben alacsony a kálium és a mangán szintje is.

HirdetésA szemek vörösödése, a szemek sötétséghez történő hosszú alkalmazkodási ideje, a szem árpája, mind a szervezet A-, illetve B2-vitamin-hiányáról árulkodnak.A haj azokban az esetekben kezd korpásodni, amikor a szervezetben nem elegendő a B12-, B6-, F-vitamin és a szelén.A matt és töredezett haj a B- és F-vitamin, továbbá a jódhiány egyértelmű jele.A hajhullás gyakran a szervezet B9-, C-, és H-vitamin-, és inozitolhiányára vezethető vissza.Álmatlanságban szenvedhetnek azok, akiknek a szervezetében nem megfelelő a kálium, kalcium és a B-vitaminok mennyisége.Gyakori orrvérzéshez vezet, ha a testben nincs elég C-, K- és B3-vitamin.A pattanásos bőr és a vörös foltok mind annak jelei, hogy sürgősen pótolni kell szervezet A- és B-vitamin-hiányát.

Forrás: ketkes.com