Ezt szedd a gyomorsav ellen: a bükki füvesember tanácsai gyomorsav túltengés esetére!

Hirdetés

Ezek a növények sok esetben AZONNAL csökkenteik a tüneteket.

Létezik egy kóros állapot, ami nagyon sokaknak keseríti meg a hétköznapjait, és talánt e is találkozál már velük.

A gyomorégést a nem megfelelő időben, vagy nem megfelelő mennyiségben termelődő gyomorsav okozza, amely irritálja, marja a gyomor nyálkahártyáját.

A gyomor üres állapotban is termel nedvet, azonban ilyenkor erősen nyálkás (mucin tartalmú), lúgos vegyhatású gyomornedv keletkezik.

Ez a gyomornyálkahártya megvédésében nagy jelentőségű, mivel a mucinnak erős savmegkötő képessége van. Bizonyos tényezők azonban zavart keltenek a gyomornedv termelődésében, így akkor is savas gyomornedv termelődik, amikor nincs szükség emésztésre.

HirdetésLeggyakrabban emésztési probléma, a rendszertelen étkezés, a túl sok zsíros és fűszeres étel, a kevés víz fogyasztása, vagy a szervezet elsavasodása okozza.

Kiválthatja stressz, lehet lelki eredetű, de bizonyos betegségek, mint például a szívbetegség egyik tünete is.

Gyuri bácsi, a bükki füves ember gyomorsav túltengés ellen ajánlott teakeverékét érdemes kipróbálni, bizonyítottan hat, rengeteg ember próbálta már ki, és szüntette meg vagy hozott jelentős enyhülést a gyomorbántalmakra.

Ez egy enyhe nyugtató, gyomorsavcsökkentő, valamint gyulladáscsökkentő teakeverék.

Összetevői: Orbáncfű 10, Cickafark 6, Lándzsás útifű 6, Fehér árvacsalán 4, Csalánlevél 4 egység

(Egy egység mindig azonos mennyiséget jelöl. Ha egy egységnek például egy evőkanálnyi mennyiséget veszel, akkor a teakeveréked így áll össze: 10 evőkanál orbáncfű, 6 evőkanál cickafark, stb.)

HirdetésA tea fő alkotóeleme az orbáncfű, ami feszültségoldásban, emésztés megsegítésében egyaránt jeleskedik. A gyomoridegesség miatti savtúltengésre ez a keverék nagyon jó. A cickafark gyulladást csökkent és gátol, szelet hajt, görcsöket old. Antibiotikus és sebhámosító hatású, étvágyjavító és emésztést serkentő. A lándzsás útifű alkalmas az irritált nyálkahártyák bevonására és szintén gyulladáscsökkentő hatással is bír. A fehér árvacsalán erősen csökkenti a gyomorsav termelődését. A csalánlevél a gyomor hurutos megbetegedéseiben, gyomorgörcsök és – fekélyek, bélfekélyekre is egyaránt javasolt.

A keverék előállítása a következőképpen ajánlott: Fogj egy evőkanalat, és egy nagyobb műanyag dobozt vagy egy nagyobb befőttesüveget a keverék elkészítéséhez, tárolásához. A lényeg, hogy ne fémdoboz legyen, mert a fémet a gyógyfű nem szereti.

Kezdd el adagolni a gyógyfüvet: 10 kanál orbáncfű, 6 kanál cickafark, 6 kanál útifű, 4 kanál fehér árvacsalán, 4 kanál csalánlevél. Folytasd az adagolást mindaddig, amíg az edény háromnegyedig meg nem telt. Ekkor jól rázd össze a keveréket. Ha befőttesüveget használsz, azt sötét helyen tárold, vagy egyszerűen csak rakd bele egy sötétítő zacskóba, esetleg alufóliázd körbe az üveget. Javaslom, hogy a tároló edényre írd rá, hogy mit tartalmaz. A maradék teákat csomagold el, mert azok önmagukban is fogyaszthatók, de együttesen a megadott arányban optimálisan erősítik egymás hatását.

HirdetésElkészítési mód és adagolás:

A keverékből egy evőkanálnyit forrázz le 2 dl vízzel, majd hagyd 15 percig lefedve állni. Ezután szűrd le. A teakeverékből naponta 1-3 csészényi fogyasztható. Lehetőleg ne ízesítsd.

Figyelmeztetések:

Várandósok, szoptatósok, kisgyerekek ne fogyasszák. Ezt a teát nyáron ne idd az orbáncfű tartalma miatt (fényérzékenységet okozhat).

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: avilagtitkai.com