FIGYELEM! INGYENES, 100%-BAN ÁLLAMI TÁMOGATÁSÚ, GYÓGYKEZELÉSEK! NINCSEN VÁRÓLISTA, NEM KELL BEUTALÓ SEM, ÉS TELJESEN INGYEN VAN! AZONNAL ELÉRHETŐ! ITT VANNAK A TUDNIVALÓK >>>

Hirdetés

OEP által finanszírozott szolgáltatásokHarkányfürdőben számos, a gyógyvízre épülő szolgáltatás és kezelés vehető igénybe, de azt kevesen tudják, hogy ezek egy jelentős része az OEP által finanszírozott módon.OEP által finanszírozott szolgáltatásokLegyen szó gyógymasszázsról, víz alatti sugármasszázsról, szénsavas fürdőről vagy iszapkezelésről, de lehet víz alatti gyógytorna, nyújtó kezelés vagy épp elektroterápia, kizárólag orvosi javallatra az OEP által finanszírozott formában, akár Harkányfürdő szakorvosa által a helyszínen felírva, azonnal elérhető.

A gyógyvizünk a természet ajándéka!

Tudja Ön?

hogy a Harkányi Gyógyfürdőben nincs várólista,hogy évente 2 x 15 alkalmat (max. 120 kezelést), a társadalombiztosítás támogat,hogy beutaló nélkül fogadni tudjukhogy a harkányi gyógyvíz ként tartalmaz, mely beépül a porcba, így fontosszerepet játszik a mozgásszervi betegségek megelőzésében és kezelésében,hogy gyógyvizünk nőgyógyászati gyulladások és meddőség kezelésében is eredményes,hogy bőrgyógyászati betegségek tünetmentesítésére is javallott,Társadalombiztosítás által támogatott járó beteg ellátás keretén belül aKövetkező szolgáltatások érhetők el fürdőnkben:

Hirdetés01 Medencefürdő

02 Kádfürdő

03 Iszapkezelés

05 Szénsavas fürdő

06 Masszázs kezelés

07 Tangentor kezelés

08 Víz alatti gyógytorna

09 Komplex kezelés (belépő + 3 kezelés)

Kezeléseink a hét minden napján igénybe vehetők.

Kezeléseket kiírhatja:– Harkányi Gyógyfürdő reumatológus szakorvosa helyben kezelőlappal ellátja, Hétfő – Péntek (munkanapokon): 9.00 – 15.00 óráig– Az Ön reumatológusa (kezelőlappal ellátja)

Forduljon időben már a problémái jelentkezésének első tüneteinél, háziorvosához, vagy szakorvosunkhoz a fürdőben. Az időben elkezdett kúrákkal a betegség kialakulása lassítható, az időskori panaszok enyhíthetők.

A fürdő minden szolgáltatása térítés ellenében is igénybe vehető. Nem csak a gyógyulni vágyó vendégeket várjuk, hanem a pihenni, kikapcsolódni, szórakozni, vágyókat is.

A Harkányi Gyógyfürdő – Magyarország 12 gyógyhelyének egyike – szerződést kötött az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (OEP), így a társadalombiztosítás (tb) támogatásával számos szolgáltatás kedvezményes áron vehető igénybe abban az esetben, ha már valamilyen mozgásszervi betegség megállapítható.

Jelenleg kilenc fizioterápiás gyógykezelést (természetes gyógymódokkal való orvoslást): gyógyvizes gyógymedence használatot, gyógyvizes kádfürdőt, iszappakolást, szénsavas fürdőt, orvosi gyógymasszázst, víz alatti vízsugármasszázst, víz alatti csoportos gyógytornát, és a komplex fürdőgyógyászati ellátást támogat a társadalombiztosítás.

HirdetésKomplex kezelés

A komplex ellátás évente két alkalommal vehető igénybe és a következő szoláltatásokat tartalmazza:

gyógyvizes gyógymedence használat (belépőjegy a Harkányi Gyógyfürdő gyógyászati részlegébe és az egész napos medencehasználat),száraz gyógytorna (csoportos, egyéni) vagy elektroterápiás kezelés (galván kezelések, iontoforézis, TENS, diadinamic, szelektív ingeráram, interferencia, mágnes kezelés, ultrahang) közül egy kötelezően választandó,szakorvos által javasolható kezelések közül (iszapkezelés, gyógymasszázs, víz alatti vízsugármasszázs, víz alatti csoportos gyógytorna, szénsavas fürdő) 2 kezelésfajta.A komplex kezelést szakorvos állítja össze a betegségnek megfelelően. A komplex kezelést felírhatja:
A Harkányi Gyógyfürdő szakorvosa (dr. Toronyi Adrienne) háziorvosi beutaló nélkül. Rendelési idő: hétfőtől –péntekig munkanapokon naponta 900 és 1500 óra között. Előjegyzés nincs, vizsgálatra jelentkezni 1430-ig lehet.Háziorvosi beutalóval reumatológus, fizikoterápiás, ortopéd, mozgásszervi rehabilitációs, továbbá egyes esetekben traumatológus szakorvos írhatja fel. A kezelőlapon meg kell jelölni a Harkányi Gyógyfürdőt, mint kezelőhelyet.A kezeléseket a beutaló kiállítását követő 30 napon belül el kell kezdeni. A beutaló 8 hétig érvényes, azonban, ha a kúrát a fürdővendég indokoltan, betegség miatt szakította meg, a beutaló érvényessége meghosszabbítható orvosi igazolással. A kúra befejezését követő három héten belül a fürdővendégnek az ellenőrző vizsgálat során át kell adnia a nála lévő kezelőlapot, a gyógyászati ellátást rendelő orvos részére. A beteg nem részesülhet addig újabb kúrában, ameddig az ellenőrző vizsgálaton nem jelenik meg, és a kezelőlapot nem adja át. Egy kúra keretén belül a fenti gyógyászati ellátások közül legfeljebb négy különböző fajtára szólhat a beutaló, fajtánként legfeljebb 15, illetve 20 alkalomra.

HirdetésLymphdrainage

speciális masszázs, melyet a nyirokkeringés zavarai miatt kórosan megvastagodott végtagon végeznek, a nyirokkeringés javítása érdekében. Ezzel a speciális masszázs technikával lehetőség nyílik a lymphoedema eredményes kezelésére.

Kezelés időtartama: 50 perc

Gyógymasszázs

melynek során csökken az izmok kötöttsége, javul a vérellátás, fokozódik a gyulladásos folyamatokat fenntartó mediatorok elszállítása, ezért csökken a gyulladás, s így az izomfájdalom is. A hatás, speciális gyógytornával tovább növelhető. Ez a gyógyszolgáltatás orvosi vizsgálat nélkül is alkalmazható.

Kezelés időtartama: 15 ill. 30 perc

Tangentor (víz alatti vízsugár-masszázs)

az orvos által előírt testfelületen és módon a károsodott izmok vízsugárral történő ingerlésével igyekszik azok normális működését helyreállítani. Ez a gyógyszolgáltatás orvosi vizsgálat nélkül is alkalmazható.

Kezelés időtartama: 10 perc

HirdetésIszapkezelés

melynek során a tartós hőhatáson túl, az iszapból a bőrön keresztül felszívódó biológiailag aktív anyagok gyógyhatása is érvényesül. A nagymértékű gyulladáscsökkentő hatás mellett, a nálunk alkalmazott eljárás különlegessége, hogy a steril természetes iszapot harkányi gyógyvízzel itatjuk át. Az iszapot filterbe csomagolva használjuk, mely vendégeink kényelmét szolgálja.

Kezelés időtartama: 20 perc

Gyógytorna

különböző okok miatt kialakult mozgáskorlátozottság csökkentését, sok esetben teljes megszüntetését segíti elő. A beteg testrész megfelelő tornáztatása, komoly szaktudással rendelkező gyógytornász segítségével történik. Hangsúlyt fordítunk arra, hogy az egyes mozdulat-sorokat, gyakorlatokat vendégeinknek úgy tanítsuk meg, hogy azokat otthon, egyedül is folytathassák. A gyógytorna lehet egyéni, csoportos, egyéni vízi torna és csoportos vízi torna.

Elektroterápia

mozgásszervi, rheumatikus betegségek gyógyítása során nélkülözhetetlen. Ultrahang, rekeszes galván, TENS-kezelés, magnetoterápia, iontophoresis, és ingeráram kezelések csökkentik a betegek fájdalmát és könnyítik meg mozgásukat.

Kezelés időtartama: 10 perc

HirdetésSzénsavas fürdő

A vízben lévő kis buborékok stimulálják a páciens bőrfelszínhez közeli ereit. Emiatt megnő a bőr szén-dioxid telítettsége, a szénsav hatására kitágulnak az erek és nyugodtabbá válik a szívműködés, csökken a vérnyomás, javul a szövetek vérellátása. A légzőközpontot izgatja a szén-dioxid, amitől mélyebbé válik a légzés.

Kezelés időtartama: max. 20 perc

Száraz szénsav kezelés

A felszívódó gáz hatására a bőr erek lokálisan kitágulnak, a kapilláris keringés fokozódik, a véráramlási sebesség nő. Ezeket a hemodinamikai változásokat kapillár-mikroszkópos vizsgálatok jól demonstrálják, de a perifériás érreakció a „fürdés” alatt az érintkező bőrfelületen szabad szemmel is látható. A bőr hajszálerein átáramló vérmennyiség növekedése gyors és látványos. A folyamat a kezelés 7-8. percében kezdőik és a 10-20. percben éri el a maximumot. A hatás a bőrön át felszívódó és a belélegzett CO2 következménye.

Kezelés időtartama: max. 20 perc

A fürdő szakorvosai a lehetőségek közül mindig a legmegfelelőbb kezeléskombinációt írják elő.

Forrás : http://www.harkanyfurdo.hu/