Frissen szedett házi szőlőt árult a 82 éves nagymamám, majd kivonult a NAV és ILYEN gusztustalan módon büntette meg őt! A bírságon az egész falu felháborodott! Legyen kedves ossza meg, akit szintén felháborít ez az egész!

Hirdetés

Nagymamám egy kis csongrád-megyei faluban született és ott is él már 82 éve. Mondhatni az egész falu ismeri Marika mamát, nagyon jó a viszonya a helyiekkel. Viszont a szomszéddal sajnos megromlott a kapcsolata, mivel a rendszeresen éjszakába nyúló szalonnasütéseket tartanak és nem tud a nagy zenéléstől, hangzavartól aludni.

Marika mama háztáji állatokat tart, rengeteg zöldség terem a kis kertjében és van jó néhány gyümölcsfája is, mindent egyedül, segítség nélkül intéz. Amikor marad neki egy kis felesleges zöldség, gyümölcs, tojás eladja a háza előtt, így próbálja meg csekély nyugdíját kipótolni. Soha nem volt semmi probléma ezzel.

HirdetésMost viszont a szomszéd bejelentést tett a NAV-nál, hogy a Marika mama illegálisan árulja a kis terményeit. A NAV revizorok összebeszéltek az egyik vevővel, aki rendszeres vásárlója volt a mamámnak, és rajta kapták, ahogy átvette a pénzt az éppen frissen szedett gyönyörű egészséges nagy szemű szőlőért. Ennek lett volna adó vonzata, be kellett volna vallani az adóbevallásban, az így szerzett jövedelem után SZJA fizetési kötelezettsége is lenne. Mivel elmulasztotta, ezért a vélelmezhető adóhiány összegének duplájára büntették meg, és még kapott rá büntetést is, így lett a végösszeg 150 ezer forint. Kérdem én, ha egy falusi nénit képesek megbüntetni, mert házi szőlőt árul és ezt nem vallotta be, akkor a tolvaj politikusokat miért nem büntetik meg? Remélem minél többen megosztják, hogy lássa az ország, milyen aljas egy világban élünk! Üdvözlettel: Kerekes Vivien Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!