Friss!Most érkezett! Visszaállíthatják Magyarországon a sorkatonaságot!

Hirdetés

MOST érkezett a hír! Januártól minden 50 év alatti férfit behívhatnak katonának! Mutatjuk a pontos részleteket:Benkő Tibor honvédelmi miniszter szerdán benyújtotta az Országgyűlésnek a Magyar Honvédség új szervezeti rendjének kialakításáról szóló javaslatot.

A több törvény módosításáról szóló javaslat többek között a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség irányításának szétválasztásáról rendelkezik, de a szervezeti átalakításokon túl rögzíti az önkéntes tartalékos szolgálatvállalás ösztönzését, valamint bevezeti az úgynevezett honvédelmi veszélyhelyzet fogalmát. A javaslat elfogadása esetén január elsejével lép hatályba. A honvédelmi miniszter a javaslatban kitért arra, hogy figyelembe kell venni a Magyarországra is jellemző, a születésszám csökkenéséből adódó népességfogyást, amely a hadköteles korú férfiak számának folyamatos csökkenését eredményezi. Emiatt tíz évvel, 50 évre növelnék a behívhatósági korhatárt.

HirdetésEzáltal megközelítőleg 850 ezer emberrel növelnék a hadkötelezettség alapján behívhatók számát – olvasható a honvédelmi miniszter javaslatában.

A sorkatonaság visszaállítására készül a kormány?

A l**erek kialakíthatóságáról érdeklődik az iskoláknál a Klebelsberg központ. Az RTL Klub számolt be először arról, hogy levélben kérdezik az intézményeket arról, hogy van-e lö**szetre alkalmas, elkeríthető területük. A pedagógus szakszervezet szerint honvédelmi oktatásra készül a kormány, ami akár a sorkatonai szolgálat visszaállításának előszele is lehet. Az EMMI-nél azt mondják, változatosabb sportolási lehetőségeket akarnak biztosítani a gyerekek számára.írja az atv.hu.A sorkatonai mindennapokról így ír a wikipedia.org : A jellegzetes 87M gyakorlóbakancs, népszerű nevén “surranó”; a talprésznek a bakancs orránál megfigyelhető, szögletesen előreugró peremezése lehetővé tette a sífutó kötéssel ellátott sílécek használatát.