Gondolta volna? Ennyi évre emelik a nyugdíjkorhatárt, de ez még semmi, mert vissza akarják küldeni munkába a Nők 40 plusz programmal nyugdíjba vonult nőket is! – Ugyan ossza már meg, aki szintén felháborítónak tartja!

Hirdetés

Jöhet az új nyugdíjkorhatár: 70 éves korunkig dolgozhatunk. Azt, hogy valaki mikor vonul vissza és megy nyugdíjba, nem csak az életkora határozza meg. Számít a személyes döntés, a nyugdíjkorhatár és az anyagi helyzet is. A szakértőknek azonban nincs jó hírük a fiatalabb generációk számára. Ugyanis egyesek szerint hamarosan meg kell barátkozni a 70 éves nyugdíjkorhatárral.

Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet egy igencsak megdöbbentő javaslattal állt elő. Jelentésükben arról számoltak be, hogy Magyarország fejlődik és a gazdaságunk is jó irányba halad, de még mindig hatalmas probléma a munkaerőhiány. Ennek javítása érdekében viszont drasztikus lépéseket kell tenni.

HirdetésAz OECD ezt a javítást úgy gondolja, hogy a nyugdíjasokat vissza kell hozni a munkába méghozzá így: Meg kell szüntetni a nők 40 plusz programot, vagyis a nők korkedvezménnyel történő nyugdíjazását. Úgy gondolják hogy ezzel az ajándékkal amit a kormány adott ajándékba a magyar nők számára, rengeteg olyan életerős hölgy ment nyugdíjba, akik még most is tökéletesen el tudnák látni a munkájukat és nagy tapasztalattal rendelkeznek. AZ OECD elismerését fejezte ki a a nyugdíjkorhatár 65 évre emelését illetően 2022-ben. (Ami annyit tesz, hogy az 1957-ben születettek már 65 évesen mennek nyugdíjba, de a korhatár emelése az 1952-ben születetteknél kezdődik.) Az OECD véleménye szerint Magyarországnak ezen kell minél hamarabb változtatnia:

– Először is minél hamarabb el kell törölni végleg a NŐK 40 Plusz programot – A nyugdíjkorhatárt fokozatosan emelni kell, ahogy vele arányosan a várható élettartam is emelkedik majd – Támogatást kell adni az élethosszig tartó tanuláshoz, hogy ezáltal a nyugdíjasok is még hatékonyabban dolgozhassanak

Fenntarthatatlan lesz a nyugdíjellátás! Miért?

HirdetésAz alacsony bérek után fizetett járulékok, hatalmas problémát fognak jelenteni hazánkban rövid időn belül. Hiszen nagyon sokan vannak azok, akik csak a minimálbér után fizetnek, aminek következtében sokkal kevesebb pénz áramlik a nyugdíjkasszába, mint amire szükség lenne. Egyes számítások pedig azt mutatják, hogy

2030-ra már alig kilenc hónapnyi nyugellátást lesz képes finanszírozni egy évben, az állami nyugdíjrendszer, amennyiben addig nem következik be valamilyen gyökeres változás.

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!