Ha neked is van a kertedben rózsa, ezt a trükköt jobb, ha elmented magadnak!

Hirdetés

Ha neked is van a kertedben rózsa, ezt a trükköt jobb, ha elmented magadnak!

A rózsa az egyik legszebb kerti virág, ha jó sok van belőle, szépen virágzik, és illatos, úgy érezhetjük magunk, mint egy mesebirodalomban. Ha van egy kis kertünk, ültessünk rózsákat, meg fogják hálálni a gondoskodásunkat.Az alábbiakban egy olyan könnyen elkészíthető tápot mutatunk, mely segítségével olyan rózsáink lesznek, akárcsak egy katalógusban.

HirdetésEgy teáskanál mézet keverjünk el 2 teáskanál Aloe Vera lével, és 1 teáskanál fahamuval. Ha mi magunk nyerjük ki otthon az Aloe Vera levet, akkor használat előtt 24 órára tegyük a hűtőszekrénybe a frissen levágott leveleket.

A keveréket tegyük egy pohárba, és kb. háromnegyedik töltsük fel állott vízzel. Tegyük a levágott hajtást egy fél napra ebbe a keverékbe. A levágott hajtásnak 2-3 élő rügye kell legyen.

Minél gyengébb a hajtás, annál több időt kell álljon a keverékben, majd ezután szúrjuk humuszba, és tápanyagba gazdag földbe.

Fedjük le nejlonzacskóval, vagy műanyag befőttesüveggel, helyezzük egy meleg, napos helyre. Néha emeljük meg a borítást egy-egy kis időre, hogy elegendő levegőhöz jusson. Ezzel a módszerrel meggyökereztetett hajtások sokkal több, és egészséges virágot fognak hozni.