Hány lovat látsz? A válaszod sokat elárulhat rólad

Hirdetés

Kezdetben a képes személyiség teszteket a hadsereg vetette be annak érdekében, hogy megkönnyítsék a katonák kiválasztási folyamatát. Manapság már számos ilyennel lehet találkozni és a klinikai pszichológiában is előszeretettel alkalmazzák.

A következő teszt is ide sorolható és a személyiség jobb megismerését szolgálja. A te dolgod annyi lesz csupán, hogy megnézd a képet és válaszolj egy egyszerű kérdésre. Hány lovat látsz rajta?
Egy lovat

A legtöbb dolgot a felszínen vizsgálod. Olyan típus vagy, akit nem érdekelnek az apró részletek és viszonylag hamar hozol döntéseket. Hiszel az egységben és abban, hogy minden kis rész egy nagy egésszé áll össze. Fontosnak tartod és megérted a csapatmunka erejét és jelentőségét. Jó játékos és vezető is válhat belőled.

HirdetésKépes vagy a dolgok mögöttes jelentését felismerni. Ha egyszer a fejedbe veszel valamit, azt tűzön-vízen keresztül eléred. Talán másképp látod a dolgokat, mint a legtöbb ember, de ez nem azt jelenti, hogy énközpontú lennél. Megingathatatlan vagy az elveidben és nem is veszítesz könnyen egy vitában. Hiszel a megérzéseidben és nem érdekel, hogy mit gondolnak rólad mások.
5-10 között

Olyan típus vagy, aki mindent komolyan vesz és mindig a legjobb formáját akarja nyújtani. Perfekcionista vagy, aki mindig ésszerűen dönt és cselekszik és állandóan a feladataira koncentrál. Alig van olyan alkalom, hogy ne érnéd el azt, amit magad elé kitűzöl.

Olyan vagy, aki szereti, ha várják és számítanak rá. Mindent előre megtervezel és nem szeretsz módosítani az időbeosztásodon. Nem esik nehezedre többször elvégezni ugyanazt a dolgot vagy oda-vissza járkálni, ha tudod, hogy egy fontos cél érdekében teszed mindezt. Nagyon magabiztos vagy és ebből nem lehet téged könnyedén kizökkenteni. Van, hogy alábecsülsz dolgokat és ez a hozzáállás vezet nagy hibákhoz az éltedben. Bár tekintve a belső erődet, nem engeded, hogy nagy hatással legyen rád és azonnal tovább lépsz.

11 vagy több lovat

HirdetésNagyon jó megfigyelő vagy, a részletek embere. Olyan dolgokat is képes vagy észrevenni, amit a legtöbben nem. Ha kapsz egy munkát, akkor azt keresztbe kasul megvizsgálod és minden részletével tisztába kerülsz, hogy tökéletes végeredményt adj ki a kezedből. Szeretnéd, hogy minden az elképzeléseid szerint alakuljon és ezért gyakran késel időben.

Szeretsz mindent tervszerűen végezni, követve a parancsokat, instrukciókat. Rendszerint mindig a legjobb eredményt éred el. Te nem az a típus vagy, aki egy „igen”-nel képes volna megelégedni. Mindig részletekbe menőbb véleményre vársz. A tökéletességre való állandó törekvésed az, amely gyakran bizonytalanná tesz.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

Forrás: tudasfaja.com