Hosszú hallgatás után megszólalt Dr. Novák Hunor!!! Arra hívja fel minden ember figyelmét, hogy a hazai gyógyszertárakban is kapható ez a gyógyszernek nevezett agykárosító szer, amit a gyermekeknek írnak fel! Van ahol 40 éve betiltották, de nálunk minden patikában kapható!!!

Hirdetés

Hosszú hallgatás után megszólalt Dr. Novák Hunor!!! Arra hívja fel minden ember figyelmét, hogy a hazai gyógyszertárakban is kapható ez a gyógyszernek nevezett agykárosító szer, amit a gyermekeknek írnak fel! Van ahol 40 éve betiltották, de nálunk minden patikában kapható!!! >>>

Dr. Novák Hunor: Több tucat gyereket megölt az agykárosító szer – külföldön rég betiltották, a hazai patikákban még kapható

Ijesztő, amit hazánk tabudöntögető orvosa mond. Hazánk tabudöntögető orvosa arra hívja fel minden ember figyelmét, hogy a hazai gyógyszertárakban…

Ijesztő, amit hazánk tabudöntögető orvosa mond.

HirdetésHazánk tabudöntögető orvosa arra hívja fel minden ember figyelmét, hogy a hazai gyógyszertárakban olyan készítmények is kaphatók, amelyek bizonyítottan ártalmasak a szervezetre. Dr. Novák Hunor gyermekorvos szerint a hexaklorofén nevű hatóanyag elavult. Amerikában például már több mint 40 (!) éve betiltották, de hazánkban még mindig kapható több olyan készítmény is a patikákban, amelyben megtalálható. Benne van például egy újszülötteknél, gyerekeknél gyakran használt hintőporkészítményben, benne van egy felnőtteknek szánt izzadásgátló hintőporban, valamint egy népszerű torokfertőtlenítő, toroköblögető oldatban is megtalálható – igaz, ebben csak kis koncentrációban.

Az 1960-es években a hexaklorofén tartalmú hintőport, szappant, fürdetőt használták világszerte újszülöttek köldökkezelésére, a köldökfertőzések ellen. Néhány év alatt kiderült, hogy a bőrön át felszívódó hexaklorofén súlyosan károsíthatja a baba idegrendszerét: ingerlékenység, hányás, vérnyomásesés, görcs, sokk, eszméletvesztés is szerepel a mellékhatások között, súlyos agykárosodást is okozhat (ezek a hexaklorofénes hintőpor betegtájékoztatójában is olvashatóak). Több tucat gyerek meghalt az agykárosodás miatt, és ki tudja, mennyi haláleset vagy károsodás maradt felderítetlen, tisztázatlan.

HirdetésEmiatt Amerikában már 1971-ben, vagyis 46 éve nem javasolják a készítményt használatát. Németországban 1985-ben tiltották be, Ausztriában 1990-ben, Magyarországon viszont még mindig kapható ilyen hatóanyagot tartalmazó készítmény… Igaz, használata visszaszorult, de sokan még most is használják. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) adatbázisából kiderül, hogy a készítmény nincs törölve (betiltva). Dr. Novák Hunor telefonon több patikát is felhívott, volt, ahol nem pusztán eladásra készen volt nekik ilyen készítmény, de elmondták, hogy a hexaklorofénes hintőport ők maguk is ki tudják keverni.

Dr. Novák azt javasolja, hogy ellenőrizd az általad használt hintőpor, izzadásgátló, torokfertőtlenítő készítmények dobozát, és ha szerepel rajta a hexachlorophen (hexaklorofén) nevű összetevő, azonnal dobd ki. Ne legyen a polcodon életveszélyes készítmény.

Forrás: blikkruzs.blikk.hu