Hosszú ideig küzdöttem a levéltetvekkel, aztán ezek a módszerek segítettek. Azóta csodálatosak a növényeim!

Hirdetés


Érdemes kipróbálni!

A meleg és az esős idő is hozzájárul a levéltetvek szaporodásához, ezek az apró rovarok nagyon nagy veszélyt jelentenek a növények számára.

Hogyan teszik tönkre a levéltetvek a növényeket?

Ezek az apró rovarok lassan okoznak károkat, megfertőzik a virágokon előbújó rügyeket is, így a növény nem virágzik. Fontos a levéltetvek mielőbbi eltávolítása, ha nem teszünk ellenük, akkor gyorsan elszaporodnak. Megtámadják a különböző virágokat, bokrokat, fákat és ha nem írtjuk ki őket, akkor a növények könnyen megbetegedhetnek. A levéltetvek zöld, hamu vagy fekete színűek lehetnek, kicsik és csoportokban jelennek meg a levelek hátulján.

A kémiai vegyszerek használatán kívül létezik néhány bevált módszer, melyekkel megszabaulhatunk tőlük. Mutatjuk!

1. Használjunk vizet

Amikor észrevesszük a levéltetveket, locsoljuk le slaggal a növényeket. A nagy erejű vízáramlat eltünteti őket. Ezt a módszert csak azon növényeknél alkalmazzuk, amelyek nem túl gyenge levelűek.

Hirdetés2. Készítsünk egy természetes oldatot

Szükségünk lesz háziszappanra és vízre. Reszeljük le egy reszelőn a szappant, keverjük meleg vízbe, hagyjuk elolvadni. A keverék adagolása, 6 kanál reszelt szappan 2 liter vízhez. Osszuk el a keveréket két részre, majd két nap alatt locsoljuk rá a virágok leveleire.

3. A fokhagyma nagy segítségünkre lehet

Zúzzunk össze néhány gerezd fokhagymát, majd keverjük össze 1 liter meleg vízzel és 30 ml olajjal. Az olaj és a fokhagyma eltávolítja a tetveket. Minden héten nézzük át a növények leveleit, ha bogarat találunk rajta, akkor tisztítsuk le a leveleket ezzel az oldattal.

4. Mosogatószerrel készülő keverék

3 liter vízben keverjünk el egy kevés mosogatószert, majd ezt locsoljuk a növényekre. Ugyanolyan jó módszer, mint a szappanos víz.

(bidista)

Forrás: blikkruzs.blikk.hu