Hosszú ideig küzdöttem a levéltetvekkel, de ezek a módszerek végre segítettek! A növényeim végre csodálatosak!

Hirdetés


A meleg és az esős idő is hozzájárul a levéltetvek szaporodásához, ezek az apró rovarok nagyon nagy veszélyt jelentenek a növények számára.
Hogyan teszik tönkre a levéltetvek a növényeket?

Ezek az apró rovarok lassan okoznak károkat, megfertőzik a virágokon előbújó rügyeket is, így a növény nem virágzik. Nagyon fontos a levéltetvek mielőbbi eltávolítása, mert ha nem teszünk ellenük, akkor nagyon gyorsan elszaporodnak.

A levéltetvek megtámadják a különböző virágokat, bokrokat, fákat és ha nem írtjuk ki őket, akkor a növények könnyen megbetegedhetnek.

A levéltetvek zöld, hamu vagy fekete színűek lehetnek, kicsik és csoportokban jelennek meg a levelek hátulján.
Hogyan szabadulhatunk meg ezektől a kártevő rovaroktól?

HirdetésA kémiai vegyszerek használatán kívül létezik néhány bevált módszer, ma ezeket szeretnénk bemutatni nektek.
1. Használjunk vizet

Amikor észrevesszük a levéltetveket, locsoljuk le slaggal a növényeket, mert a nagy erejű vízáramlat eltünteti őket. Ezt a módszert csak azon növények esetében érdemes kipróbálni, amelyek nem túl gyenge levelűek.
2. Készítsünk egy természetes oldatot

Ehhez szükségünk lesz háziszappanra és vízre. Reszeljük le egy reszelőn a szappant, keverjük meleg vízbe, hagyjuk elolvadni. A keverék adagolása, 6 kanál reszelt szappan 2 liter vízhez. Osszuk el a keveréket két részre, majd két nap alatt locsoljuk rá a virágok leveleire.
3. A fokhagyma nagy segítségünkre lehet

HirdetésZúzzunk össze néhány gerezd fokhagymát, majd keverjük össze 1 liter meleg vízzel és 30 ml olajjal. Az olaj és a fokhagyma eltávolítja a tetveket. Minden héten nézzük át a növények leveleit és, ha bogarat találunk rajta, akkor tisztítsuk le a leveleket ezzel az oldattal.
4. Mosogatószerrel készülő keverék

3 liter vízben keverjünk el egy kevés mosogatószert, majd ezt locsoljuk a növényekre. Ugyanolyan jó módszer, mint a szappanos víz.

Forrás: bidista.com