Így lesz hófehér a fürdőkád és ragyogóan tiszta a fürdőszoba villámgyorsan!

Hirdetés

A mai rohanó világban nem elegendő, hogy csak sietve kitakarítjuk az otthonunkat, ez a munka egy kissé több időt vesz idénybe, ha azt szeretnénk, hogy rend és tisztaság legyen.

Ma szeretnénk bemutatni nektek néhány hasznos ötletet a fürdőszoba kitakarításához, kémiai vegyszerek nélkül. Egy darab citrom és egy kevés szódabikarbóna csodákra képes, bármilyen felületet letörölhetünk ezzel a keverékkel és az egészségünket sem veszélyeztetjük.
Most pedig lássuk, hogyan takaríthatunk ki gyorsan és könnyedén

1. Hófehér fürdőkád

Ahhoz, hogy megszabaduljunk a fürdőkádon lerakódott sárga foltoktól és a kádunk ismét fényes legyen, készítsünk egy tisztítószert. 2 liter meleg vízben oldjunk fel 1/2 pohár ecetet, 1 pohár és 1/4 pohár szódabikarbónát, majd ezzel a keverékkel kenjük be a kád belsejét, hagyjuk állni rajta 15 percet, öblítsük le hideg vízzel. Az eredmény bámulatos!

Hirdetés2. Tiszta zuhanyrózsa

Ha olyan helyen lakunk, ahol kemény a víz, akkor egy idő után a zuhanyrózsából már nem úgy folyik a víz ahogy kellene, de ez nem azt jelenti, hogy ki kell cserélni, megoldható ez a probléma másképp is. Ha a zuhanyrózsa rögzítve van, akkor öntsünk egy zacskóba ecetet és kössük rá a zuhanyrózsára úgy, hogy teljesen ellepje az ecet, majd hagyjuk állni 2 órán át, ezután pedig öblítsük le meleg vízzel.

3. Tiszta tükör

A fürdőszobai tükröt nagyon könnyen letakaríthatjuk citromlé és szódabikarbóna keverékével. Tegyünk ebből a keverékből egy keveset a szivacsra és töröljük át a tükröt vele. Egy másik hasznos ötlet a tükör tisztításához, ha borotvahabbal áttöröljük. A borotvahab annyira hatásos, hogy nemcsak tiszta lesz a tükör, hanem a párásodást is megelőzi.

Hirdetés4. Tiszta vécé

Készítsünk egy keveréket 10 ml meleg víz, 3 g szódabikarbóna és 2 g citromléből, majd ezzel kenjük át a vécécsészét. Hagyjuk állni rajta pár percig, majd vécékefével tisztítsuk le. Minden lerakódás eltűnik ennek a módszernek a használatával.

Forrás: bidista.com