Július 24 óta legális a kannabisz cigi a külföldi Coop áruházakban!

Hirdetés

Megjelent az első olyan cigaretta, mely kendert is tartalmaz! Először a külföldi Coop üzletekben találkozhattunk velük!

Megdöbbentő hír látott napvilágot, ami ráadásul igaz is. Július végén már kapható is volt a kendertartalmú cigaretta, bár nem olcsó, mégis, legalább legálissá tették.

Ez természetesen csak a külföldi, szóban forgó Coop-láncra vonatkozik!

Egy független cég kezdte el előállítani a különleges cigit, ami valószínűleg hatalmas népszerűségnek fog örvendeni, mivel egyre növekszik a kannabisz elfogadottsága, mintha egy tendencia indult volna meg, mely Európa számos országában legalizálhatja majd a jövőben.

A Coop üzletekben hozták először forgalomba a speciális cigarettákat, melyek 0,2% THC tartalommal rendelkeznek.

HirdetésTermészetesen Magyarországon – legalábbis egyelőre – nem kerül forgalomba, hiszen itt még mind a mai napig nem döntöttek az orvosi – sem a kereskedelmi – forgalomba szánt kannabisz sorsáról.

Egy független svájci cég áll jelenleg a dolog mögött ugyanis Svájcban a THC tartalommal rendelkező termékek 2011 óta legálisnak számítanak.

Ennyitől még nem lehet betépni, de mivel ugyanúgy tartalmaz kannabidiolt, nagyon sok jótékony hatása lehet, melyet korábbi, klinikai vizsgálatok során is kimutattak. Ráadásul a kannabidiol tartalom viszonylag magas, közel 20%-os lesz a cigarettákban.

Egy doboz 20 frankba, nagyjából 5500 forintba kerül átlagosan.

A Local idézi a Coop szóvivőjét is, aki elmondta, hogy egy sor kenderszármazékot tartalmazó termékük van már most is, teák, sörök és olajok, és ezek igen keresettek.

Hirdetésidehaza Magyarországon nem tudni, mikor lesz egyáltalán valaha konszenzus arról, hogy mi is legyen a kannabisszal. Ugyanis a világ számos pontján egyre többen legalizálják a kender különböző – főleg orvosi – felhasználási módjait.

Ma már az orvostudomány is elismeri, hogy nem káros, hanem éppen ellenkezőleg: nagyon hasznos hatóanyagokat tartalmazó szerről van szó.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: avilagtitkai.com