Képtelenség megélni 41.850 FT-ból, de a rokkant édesanyámtól még Ezt is megvonták! A magyarázattól elszakadt bennem a cérna, ezért most csak annyit kérek, osszátok meg következő sorokat! Hátha így eljut az illetékesekig!

Hirdetés

Sziasztok, azért írok, mert ez nem maradhat kimondatlan, és szeretném ha minél többen tudnátok erről. Nem is olyan rég, a rokkant anyukámtól megvonta a kormány azt a maradék kis rokkant nyugdíját is. A magyarázattól felment bennem a pumpa..!

Édesanyám rokkantnyugdíjas. Az állapota „C2” kategóriás, az egészségi állapota 31% a megállapítás szerint. Sajnos a múltban volt egy súlyos autóbalesete, amitől a gerince sérült. Nehezére esik a hosszú ülés, állás, az állapotán javítani sajnos nem lehet. Égészen véletlenül pont 31%-ot kapott, 30%-tól már a „D” kategóriába lenne sorolható. Igaz összegben „csupán” 5.000 Ft a különbség, de felháborítónak tartom a döntést. Egész életében dolgozott, sajnos mindenhol minimálbérért, hol itt, hol ott, az utóbbi tíz évben több helyen, ezért a minimálbér 45%-a jár neki, ami forintosítva: 41.850 Ft.

HirdetésAnyu egyedül él és abban a „szerencsés” helyzetben van, hogy nem albérletben kell élnie, hanem saját otthonnal rendelkezik. Szóval anyunak, aki dolgozni képtelen, de magát ellátni még igen – igen… én vásárolok be neki minden nap, segítek a fürdésben, mert csak zuhanyozni tud, de a fájdalmai miatt az állás nem megy neki néhány percnél tovább, én takarítok nála, mert azon kívül, amit megtud maga körül csinálni, teszem azt evés után elpakolni, beágyazni, ahol a papok táncolnak felseperni, egy komolyabb nagytakarításra képtelen, a teregetéshez is segítség kell neki – ennyiből kellene megélnie. HOGYAN?! Kérdem én, azoktól, akik ezeket a döntéseket meghozzák, akik kiszámolják, hogy egy olyan nő, aki önhibáján kívül balesetet szenved, mennyi jár VEZESSÉK LE NEKEM TÉTELESEN HOGYAN LEHET EKKORA ÖSSZEGBŐL MEGÉLNI?! Mert nekünk nem sikerül, pedig mint a lánya mindenben támogatom, még is az eltelt egy évben kisebb nagyobb tartozásokat halmoztunk fel. Egyelőre azt sem tudom a tüzelőt miből fogjuk megvásárolni! Igyekszem csak a szilárd tényekre támaszkodni és olyan luxuscikkeket nem felszámolni, mint a szappan, a mosószer, a ruházat és egyéb nyalánkságok:

Villany: 3.500 Ft, Gáz: 4.500 Ft, Hideg víz: 1.500 Ft Meleg víz: 2.000 Ft Telefon, internet, tv: 5.500 Ft (IGEN VAN INTERNET!, és nem, nem luxuscikk, mert külön lebontva 1.500 Ft, viszont a nap nagy részében fekvő édesanyámnak ez a kikapcsolódás, a kapcsolattartás, az ÉLET. Mivel járni egyedül nem tud, csak ha hozzuk visszük – mivel dolgozom ez csak hétvégén lehetséges – így beszél az ismerőseivel napi szinten.) Gyógyszerek: 18.500 Ft minden egyes hónapban.

HirdetésEz 35.500 Ft.

Ebben nincs benne a benzinköltség, mivel havonta kétszer orvoshoz kell hordanom, ami oda-vissza 600 kilométer. Nincs benne a „hálapénz”, amit ha azt akarom, hogy kiírják a gyógyszert ami a fájdalmait csökkenti, ki kell fizetnem. TUDOM! Most az „okosok” azt mondják nem kell. DE! KELL! Undorító, de sajnos ez van! Aki beteg az tudja miről beszélek. Megpróbáltuk, hogy nem adunk, a következő alkalommal JAVULÁST! állapított meg a kedves doktornő, le is akarta állítani az egyik gyógyszerről, de nélküle édesanyámnak folyamatos fájdalmai vannak. A konzultációkra pedig folyamatosan szükség van, ugyanis az állapota ellenőrzést igényel, bármikor rosszabbodhat.

Nincs benne az étel és semmiféle háztartási eszköz sem.

Én dolgozom. A párommal egy garzonban élünk, albérletben. Anyu otthona 39 nm. Ha szeretnénk sem tudnánk hozzá költözni, mivel egy szobája van, nem férnénk el. Drágább albérletet, hogy ő költözhessen hozzánk, nem tudunk megfizetni. Édesanyám még csak 46 éves. 22 évesen ott tartok, hogy dolgozom, levelezőn tanulok és megpróbálok helytállni mindenben, hogy a segítségére legyek.

HirdetésNem, nem segítségkérés okából íródtak ezek a sorok. Csak egyszerűen szeretném ha eljutna egy-két illetékeshez. Bár észbe kapni biztosan nem fognak, de lássák, hogy emberi életeket tesznek tönkre és vesznek el!!! Édesanyám egyedül ellátni magát hiába képes, valójában képtelen én pedig tömöm a párommal a „lyukakat” ez által a mi előrelépésünk is lehetetlen a közeljövőben.

Tehát mint az már oly sokszor bebizonyosodott 2018-ban NEM LEHET MEGÉLNI 41.850 FT-BÓL MÉG SAJÁT OTTHONBAN SEM!!! Remélem egyszer neked, aki ezeket az összegeket kiszabtad is ekkora összegből kell gazdálkodnod és akkor megtudod milyen az, amikor kenyeret veszel a boltban, de felvágottat már nem, mert nem telik rá!!! Nem segítségkérés okából íródtak ezek a sorok, csak egyszerűen szeretném ha eljutna egy-két illetékeshez! Csupán annyit kérnék, ossza meg akit szintén felháborít! Köszönet annak, aki elolvasta.

Sebestyén Renáta