Lassan 2 hónapja vagyok cserediák Finnországban. Ezt nem bírom már magamban tartani..! Most figyelj Magyarország, most figyelj Magyar oktatás!!

Hirdetés

Sziasztok, Fanni vagyok.Na, tehát… Látom nagyon megy itt a dráma a rinyáló diákok miatt… amit írnak annak van valóságalapja!

Lassan 2 hónapja vagyok cserediák Finnországban, és mintha egy másik világban lennék! Miért?Hetente 12 órám van, olyan dolgokat tanulok, amik érdekelnek, mert összesen 5 db szabadon választott tantárgyam van. Stressz kb nem is létezik, nincsenek dolgozatok, felelések, összesen 8 hetente van egy exam week, amikor a diákok “vizsgáznak” abból az 5 tantárgyból LAPTOPON! Feleslegesen semmit nem kell megtanulniuk, mert úgy vannak vele, hogy minden másra ott az internet. Pl. Fizika exam-re 2 oldal puskával mehetsz be, mert az a lényeg, hogy használni tudd és ne csak bemagold.

HirdetésA laptop és a telefon a tanóra szerves része, a telefon használata egyáltalán nincsen tiltva! A tanárok és a diákok teljesen egyenrangúak, mindenkit a keresztnevén szólítanak és senki sem kap plusz tisztelet. Az iskola felszereltségéről ne is beszeljünk…minden teremben kb két projektor van… Összehasonlíthatatlan..! Ugyan ez igaz a közhangulatra és az utcán lévő emberekre, senki se görcsöl, vagy arccal lefele nézve siet el melletted. Mindenki mosolyog, nyugodt és sokkal kiegyensúlyozottabb mint itthon! Ha letelik a cserediák szerződésem haza kell menjek… Őszinte legyek? NEM szeretnék..