Mézzel kevert nyers dió ősi gyógyító erővel bír, képes helyettesíteni bizonyos gyógyszereket!

Hirdetés

A diót a mézzel kombinálva igazi természetes orvosság, ami képes sok gyógyszert helyettesíteni, ha azt rendszeresen fogyasztjuk.

A kettő kombinációja nagyon fontos vitaminokat, ásványi anyagokat, fehérjéket, zsírokat és szénhidrátot biztosít a szervezet számára, ami amellett, hogy csodát művel az egészségünkkel, segíti a diétánkat is, és ellátja a szervezetet a megvont dolgoktól, csak természetes formában.
Miért fogyasszuk naponta?

Kiválóan tisztítja a vért és erőssé teszi az ereinket. Keverjünk össze fél kilogramm mézet fél kilogramm zúzott dióval és adjunk hozzá egy kevés citromlevet. Jó alaposan keverjük össze, tegyük egy zárható üvegedénybe és napi 3 alkalommal fogyasszunk el belőle 1 teáskanállal.
Magas vérnyomás

HirdetésAz egyik leggyakoribb népbetegség, ami ma már nagyon sok embert érint. A méz és dió kombinációja ebben is segíthet, ha 100 gramm mézet és ugyanennyi diót összekeverünk és napi 1-2 evőkanállal elfogyasztunk belőle. A fejfájásra is jótékony hatással van, ráadásul segíti a nyugodt, könnyed alvást.
Gyomorfekély

Ez a kombináció a gyomorfekélyre is jó hatással van. 20 gramm zúzott diót öntsünk fel forró vízzel, majd pár perc elteltével szűrjük le a keveréket. Az így leszűrt vízhez adjunk két evőkanál mézet, keverjük össze, és 2-3 evőkanállal minden étkezés előtt fogyasszunk el belőle.

Forrás: blikkruzs.blikk.hu