Mindössze 40 perc alatt minden mérget kimoshatsz a testedből, csak egy filléres szerre van szükséged és vízre!

Hirdetés

Az Epsom só a tavaszi fáradtságban és a méregtelenítésben is nagy segítségünkre van.

Az Epsom-só magnézium- és szulfátot tartalmaz, mindkét ásványi anyag könnyen felszívódik a bőrbe és a vérkeringésbe. Az Epsom-sós fürdő úgynevezett fordított ozmózist indít el a szervezetben: kiválasztódnak a káros anyagok, helyükre bekerül a magnézium és a szulfát. Előbbi az izom- és idegrendszer működéséhez nélkülözhetetlen, gyulladáscsökkentő hatása van, javítja a vérkeringést és az oxigénáramlást. A szulfátok az egészséges ízületek, a bőr és az idegszövetek nélkülözhetetlen építőkövei. A víz hőmérséklete ne haladja meg a 33 fokot!

HirdetésÍgy készül az Epsom-sós fürdő

A fürdő időtartama legalább 40 perc legyen. A toxinok nagyjából 20 perc alatt távoznak a szervezetből, az ásványi anyagok felszívódásához további 20 percre van szükség. Töltsd fel meleg vízzel a kádat, add a vízhez az Epsom-sót testsúlyod szerint.

45-70 kg között: 450 g Epsom-só/ 1 kád víz

70-90 kg között: 600 g Epsom-só/ 1 kád víz

90 kg fölött: 750 g Epsom-só/ 1 kád víz (további 20 kilónként + 150 g Epsom-sóra van szükség)

Az Epsom-sós fürdő mellett ne használj szappant, mert megzavarja az ásványi anyagok felszívódását és a méregtelenítést is! Jót tesz a bőrnek, ha 100 ml olíva olajat öntesz a vízhez.

Egyéb problémákra is jó:

Az Epsom-sós fürdő rendszeres használata nem csak méregtelenít, de hatásos lábgomba, lábköröm-gomba, köszvény, ficam, zúzódás vagy izomfájdalom esetén is. Tilos alkalmazni várandóssság, nyílt seb/ égési sérülés esetén. Szív- és érrendszeri betegség esetén konzultálj orvossal mielőtt belevágsz.

Forrás: aztbeszelik