Most érkezett a hír! Nem kap minden nyugdíjas 18 ezer forint nyugdíjprémiumot! Mutatjuk kik jogosúltak az összegre: – Kérjük adjátok tovább, sokan nem tudnak erről!

Hirdetés

Most érkezett a hír! Nem kap minden nyugdíjas 18 ezer forint nyugdíjprémiumot! Mutatjuk kik jogosúltak az összegre:

A kisnyugdíjasok járnak rosszul.

Várhatóan mintegy 18 ezer forintot ad a kormány az idén nyugdíjprémiumként – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára.

Azénpénzem.hu azonban arra hívja fel a figyelmet, a nyugdíjprémium nem jár mindenkinek. Így például ne számítsanak rá azok, akik ideiglenes özvegyi nyugdíjat kapnak, illetve a rokkantak, akiknek rehabilitációs járadékot folyósítanak.

HirdetésA nyugdíjemelésre vonatkozó szabályokat a 1997. évi LXXXI. törvényben fektették le. Ebben a 3,5 százalékot meghaladó gazdasági növekedés esetére kifizetésként a novemberi nyugdíj „25 százaléka” és a „legfeljebb 20 000 forint” is szerepel. A tényleges emelés tehát függ a folyósított nyugdíj nagyságától. A teljes összeget csak a 80 ezer forint feletti nyugellátásban részesülők kaphatják meg, a kisnyugdíjasok valószínűleg nem.

A pénzügyi blog kiszámolta, hogy, aki a minimumnyugdíjat, azaz a 28 ezer 500 forintot kapja minden hónapban, az mindössze 6 ezer 412 forint,akinek 50 ezer forint a nyugdíja, az 11 ezer 250 forint,akinek 60 ezer forint a nyugdíja, az 13 ezer 500 forint nyugdíjprémiumra számíthat.

Fontos még, hogy erre az összegre az jogosult, aki már 2017-ben legalább egy napig nyugdíjas volt, és most novemberben is kapja az ellátást.