NAGYON FONTOS FELHÍVÁS! ÍGY LEHET TÚLÉLNI EGY SZÍVROHAMOT, HA EGYEDÜL VAGY! MENTŐSÖK KÉRIK A MEGOSZTÁSOKAT! EGY KATTINTÁS IS ÉLETEKET MENTHET MEG!

Hirdetés

Tegyük fel, hogy este 6 órakor hazafelé sétálsz teljesen egyedül. Egy nehéz napon vagy túl, nagyon fáradt vagy és rendkívül ideges is. Hirtelen a semmiből egy éles fájdalom hasít a mellkasodba, ami kiterjed a karodra és az állkapcsodra is. Körülbelül 8 kilométerre van a legközelebbi kórház az otthonodtól, és biztos vagy benne, hogy ilyen fájdalommal képtelen lennél gyalog eljutni odáig. Azt tudod, hogy hogyan kell szívmasszázst alkalmazni valakin, de aki megtanította nem készített fel arra, hogy hogyan alkalmazd magadon… ezt vajon túl fogod élni? Itt a válasz! Egy átlagos ember, segítség nélkül körülbelül 10 másodperc után eszméletét veszti, ha szívrohama van és ha egyedül van, akkor ez elkerülhetetlennek tűnik. Ha nincs egyedül akkor szerencsére van megoldás, amikor bekövetkezik a legrosszabb.

HirdetésCsak annyit kell tennie, hogy 2 másodpercenként nagy levegőt vesz, és minden levegővétel között egy hosszút köhög. (Mint amikor fáj az ember torka, és fel akarja lazítani az ott lerakódott nyálkát.) Ezzel a módszerrel eszméleténél maradhat az, akinek szívrohama van, mivel a nagy sóhajtások elegendő oxigént juttatnak a tüdőbe, a köhögés pedig összepréseli a szívet, és így nem áll le a keringés, valamint segít helyreállítani a helyes szívritmust is. Ezzel a módszerrel van esélyük eljutni egy kórházig azoknak, akiknek szívrohama van. De amit sose feledj! Mindig hívni kell a mentőket a 104-es számon! Osszátok, hogy minél több emberhez eljuthasson ez a cikk és ezzel életet menthessünk! Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!