Október 15. után megsemmisíthetik a hajléktalanok ingóságait

Hirdetés

Megsemmisítik a hajléktalanok tárolhatatlan holmijait.

Nem kevés papírmunkával jár, hogy október 15-től tilos közterületen életvitelszerűen tartózkodni.

“Kezdődik vagy folytatódik a népirtás!Egy hozzászólás……Kati Doczy gondolatai…”Ez a gyilkossággal egyenértékű! Ha elveszik a kabátját, cipőjét és a takaróit, akkor nyilván meg fognak fagyni, ugyanakkor futószalagon gyártják a hajléktalanokat. Ezért fel kell jelenteni az egész kormányt, ugyanis tudatos népirtás folyik az egész országban! Ki tudja, holnap mit találnak ki, ami megint százezrek halálát okozhatja. Mikor veszi észre a bamba nép, hogy egy közveszélyes pszichopata van az ország élén?””

HirdetésJelentős feladatokat szabadít saját szerveire az állam a hajléktalanság betiltásával, írja a Napi.hu. A Magyar Közlöny 2018. október 2-i számábanjelent meg a 178/2018 (X.2.) kormányrendelet “az életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályainak megsértése szabálysértéssel kapcsolatban közreműködő egyes szervek kijelöléséről és feladatairól”, amelyből kiderült, hogy október 15-től, amikortól betiltják a hajléktalanságot, a szabálysértésen ért hajléktalanok ingóságait tárolnia kell majd a helyi önkormányzatnak vagy rendőrségnek.

HirdetésErről az illetékes szervnek határozatot kell majd hoznia, a határozatban pedig tételesen fel kell sorolni az ideiglenesen elhelyezett ingóságok megnevezését, mennyiségét és becsléssel megállapított értékét is.

A “tárolhatatlan” ingóságaikat a szabály szerint meg kell semmisíteni. Erről szintén jegyzőkönyvet kell készíteni, és ezek értékét is meg kell becsülni, mert amennyiben a hajléktalan a megsemmisítés után jelentkezne ingóságaiért, vissza kell neki fizetni azok értékét – amiből levonják az ideiglenes tárolás és a megsemmisítés költségét.