Pedig olyan szép nyári napnak indult.. Álmaimban sem gondoltam volna, hogy erre is képes a NAV.. Szeretném, ha erről tudnátok! Osszátok kérlek!

Hirdetés

Az alábbi megbotránkoztató történetet Zita nevű olvasónk küldte el nekünk.”Sziasztok. Szeretném elmesélni, hogy mi történt velem a héten. Pedig milyen szép őszi hétnek indult.. Azért osztom meg történetem veletek, hogy tanuljatok esetemből. Ezúton kérek minden boltost, minden embert, legyenek óvatosak, vagy úgy járnak mint én:

Én szegeden egy kisállat eledelt árusító boltot üzemeltetek és egyben ott is dolgozok. Egy teljesen átlagos napnak indult. Ám kettő perccel zárás előtt (tehát már már záráskor) belépett egy hölgy hozzám. A pénztárgépet már kikapcsoltam, a hölgy azonban kedvesen azt mondta, csak egy macskaeledelt szeretne kérni gyorsan, semmi mást. Mondtam neki, hogy már zárva vagyok. Ám addig kérlelt kedvesen, hogy megenyhültem és adtam neki egy 150 forintos tasakot.

HirdetésNem kellett volna..! (ám számlát a nagy sietségben elfelejtettem adni neki) A macskaeledel vásárlóról ugyanis kiderült, hogy a NAV munkatársa. Ezt kb már azonnal közölte, mikor látta, hogy a számlaadás elmaradt. Majd vette elő a hatósági igazolványát és a papírokat. Mondta, idézem: “A bolt a nyitvatartási idő utáni kiszolgálás és a számlaadás elmaradása miatt is büntetést kap” – Köpni nyelni nem tudtam hirtelen, ilyen aljas módszerrel nem találkoztam még a majd 10 éves boltos pályafutásom alatt!! Hisz én mindig adok számlát, most is csak azért maradt el, mert már jóformán zárva voltam, a kassza is és a nagy sietségben a hölgy kedves kérlelésére jót akarván “figyelmetlen voltam” – bár én inkább emberségesnek hívnám…A “halmazati” büntetés, tehát a nyitvatartási idő utáni kiszolgálás és a számlaadás elmaradása együttesen 150 ezer forintomba került..! Gyakorlatilag majdnem egy hónapos bevételemet kell most kifizetnem erre az aljas és megtévesztő módon adott bírságra. Egyedüli anyaként ez nekem hatalmas érvágás most. Nem igen szoktam facebookon közzé tenni semmit, de ezt most nem tudom és nem is akarom elhallgatni.Mindenkit kérek szépen, legyen óvatos aki hasonló munkakörben dolgozik, sose lehet tudni mikor látogatnak meg titeket ezek a nem is tudom minek nevezzem..”próbavásárló ellenőrök”. Ismét hatalmasat csalódtam a rendszerben, az “országban” Aki teheti, arra kérném OSSZA MEG EZT, úgy gondolom jobb, ha erről mindenki tud… Köszönöm ha elolvastátok.”

HirdetésFrissítés!: Rengetegen írtak nekem az üggyel kapcsolatban, amit köszönök! De utólag is elnézést kérek, a nagy felháborodásomban tévesen írtam le egy nem elhanyagolható információt, az ellenőr nem egyedül volt, és miután látta, hogy nem adtam számlát, a hatósági igazolványa és a papírmunka előkészítése alatt behívta a másik társát tanúnak. Ez kimaradt írásomból, hisz nagyon zaklatott voltam/vagyok. Tolnai Zita. Szeged