PÉLDÁTLAN! Kitüntették a magyar 112-es segélyhívó operátorát: szinte lehetetlen feladatot oldott meg, megmentve ezzel egy emberi életet! Figyeljétek mit tett:

Hirdetés

A telefonban csak szuszogás hallatszott, mégis megoldotta a helyzetet. Fulladási rohama miatt hívta a 112-es segélyhívót egy nő egy Fejér megyei községből 2018. augusztus 24-ére virradóan.

A Miskolci Hívásfogadó Központ operátora először csak szuszogást hallott a telefonban, végül úgy tudott kommunikálni a bejelentővel, hogy eldöntendő kérdéseire egy koppantás jelentette a nemet, több koppantás az igent.

HirdetésHamar kiderült, hogy mentőre van szükség. A rendszer automatikusan jelzi a hívás kezdeményezésének hozzávetőleges helyszínét; a címet a kezelő a koppantásos módszerrel pontosította. Az operátor felvette a kapcsolatot a mentőszolgálattal, akik a hívástól számított negyedórán belül a helyszínen voltak, ellátták, majd kórházba szállították a gégekanülje miatt beszélni képtelen asszonyt – közölte a rendőrség a weboldalán.

Hegedűs Istvánné kiemelkedő szakmai munkájáért elismerést kapott / Fotó: police.hu

Találékonyságáért, kiemelkedő szakmai helytállásáért Hegedűs Istvánnét, a Miskolci Hívásfogadó Központ operátorát Dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes hétfőn elismerésben részesítette.