Permetezd körbe a házat ezzel a házi szerrel és 2 órán belül eltűnnek a legyek, szúnyogok, bogarak és a csótányok!

Hirdetés

Ilyen esetben, első gondolatunk leszaladni az üzletbe, és megvásárolni valamilyen hatásos, de ugyanakkor kémiai összetételű vegyszert, az irtás céljából. De ezeknek a vegyszereknek számos mellékhatása ismert, melyek károsak lehetnek úgy saját magunk, mint házi kedvenceink egészségére. Okozhatnak viszketést és légzési nehézséget is.

Íme néhány természetes védekezési módszert, melyeket alkalmazva, sikeresen távol tarthatóak ezek a kellemetlen „vendégek”.

HirdetésAz ecet – megtalálható bármelyik élelmiszerüzletben. Egy szórófejes üvegbe töltsünk ecetet és permetezzük be vele a problémás helyeket. A rovarok hamarosan eltűnnek az ecet erős illatának köszönhetően.

A mentaillóolaj – szintén hasznos lehet a rovarok irtásában. Vízzel keverve az illóolajat permetezzük be a ház problémás részeit, a sarkokat, a pókok kedvenc helyét. Erős illatának köszönhetően a menta elűzi az ízeltlábúakat.

A szódabikarbóna – szintén természetes rovarirtó szerként működik, mivel érintkezve vele, a rovarok azonnali pusztulását eredményezi.

Az illóolajak, mint az eukaliptusz – a levendula – és a rozmaring olaj szintén nagyon hasznos a rovarok lakásból való kiűzésére. Ezeket az illóolajokat szórófejes üvegbe téve, permetezzük be a rovarok által ellepett területeket. Használatuk után rovarmentes lesz, és nem mellesleg kellemes illatúvá válik az otthonunk.

Fogj egy szórófejes flakont és töltsd bele a hozzávalókat. Rázd jól össze, hogy elkeveredhessenek.

HirdetésPermetezd be vele azokat a helyeket, ahol a leggyakrabban előfordulnak, ahol a legtöbbször látod őket megjelenni.

Mivel a spray teljesen ártalmatlan összetevőkből áll, amelyek nem jelentenek veszélyt az egészségre, ezért gyermekek és háziállatok mellet is nyugodtan használhatod.

A rovarok irtására használható házi szer az őrölt bors és a szilikagéles tasak, melyet minden újonnan vásárolt cipő dobozában megtalálhatunk. Ha kibontunk néhány kis tasakot és szétszórjuk a tartalmát, végleg megszabadulhatunk a rovaroktól.

Forrás: Fialntropikum