Pofátlanul meglopta betegeit a veszprémi kórház orvosa!

Hirdetés

Pofátlanul meglopta betegeit a veszprémi kórház orvosa!

Három és fél év letöltendő börtönbüntetést kapott nem jogerősen és 4 évre eltiltották a szakmájától a nőgyógyászt, aki műtét előtt kérte el a hálapénzt a pácienseitől.

 

Az onkológus-nőgyógyász 2012 márciusa óta dolgozott Veszprémben a Cholnoky Ferenc kórházban, az eltelt évek alatt többször is követelt nagy mennyiségű pénzt a betegeitől

Az egyik nőtől a műtétje előtt 50.000 forintot kapott borítékban, amikor a főorvos megszámolta a pénzt, kérdőre vonta a pácienst, miért nem 150.000 forintot ad, hiszen annyi az ő tarifája.

 

Megbeszélték, hogy majd később megkapja a fennmaradó összeget, így a következő vizsgálat során ismét faggatta az asszonyt, aki nem fizetett, viszont készített hangfelvételt a beszélgetésről, majd feljelentést tett.

Az ügy kirobbanása után számos esetre derült fény a 60 éves orvossal kapcsolatban, több pácienssel is előre megbeszélte a tarifát, illetve figyelmeztette azokat, akik szerinte tartoztak neki. Vizitdíjként például 15.000 forintot kért, holott a betegei többnyire nehéz sorsú, szegény emberek voltak.

forrás: veol, Blikk