Rendkívül veszélyes rovar jelent meg hazánkban, ha ilyet lát azonnal távolodjon el tőle! A következő tüneteket produkálhatja a csípése >>>

Hirdetés

EZ NEM EGY HAGYOMÁNYOS ROVAR… ÉS MÁR MINDENÜTT MEGTALÁLHATÓ! HA ILYENT LÁTSZ, AZONNAL EZT TEGYED!

Viszket mindenem, ha csak a bogarakra, vagy rovarokra gondolok. Elképzelhetitek, hogy mennyire írtóztam, amikor a gyilkos poloskáról (Triatominae) hallottam. Angolul úgy nevezik ezt a bogarat, hogy “csokolózó bogár”. Csokolozó? Igen, ártalmatlanul hangzik, azonban ezeknek a parazitáknak a terjedése halálos lehet az emberekre és állatokra egyaránt. Nem csoda, hogy ezt a poloskát gyilkos poloskának nevezik. És most jön az igazán ijesztő rész: ez a fajta poloska egykor még meglehetősen ritkán fordult elő, azonban napjainkban a számuk rohamosan növekedik. Dél-Amerikában és az Egyesült Államokban emberek ezreit fertőzte meg. Több mint 300.000 ember már fertőzött csak az Egyesült Államokban, és Texasban eddig körülbelül 400 kutya halt bele a fertőzésbe.

HirdetésEzek a poloskák vérrel táplálkoznak. A szem és száj körüli részét támadják meg az embereknek és állatoknak egyaránt, mikozben alszanak. A széklet is tartalmazhatja ezeket a halálos parazitákat. A probléma az, hogy nagyon könnyen szaporodnak és terjednek, hiszen a fertőzött kutyák széklete bármilyen más állatot is megfertőzhet. A korai tüneteket nehéz felismerni, ezért néma gyilkosnak is nevezik, mert egészen tünetmentes lehet mindaddig, ameddig hirtelen megjelennek a tünetek. Függetlenül ettől, nagyon fontos, hogy tudatában legyünk a lehetséges tünetekkel:

– gyengeség– egyensúly elvesztése– rohamos görcsök, remegés– hasmenés– puffadás– étvágytalanság– depresszió– szapora szívverés

Igaz, hogy ezek a tünetek elég gyakoriak más egészségügyi problémák esetében is, de ha mégis váratlanul észleled ezeket a tüneteket, akkor időben kezelheted a problémát. A következőképpen csökkentheted a kockázatát, hogy a poloska befészkelje magát az otthonodba:

– a háziállatokat biztonságos helyen tartsad éjszaka, mivel ezek a poloskák éjszaka jönnek elő– távolítsd el a ház közelében lévő facsutkókat, köveket– a kutyaház is legyen higénikus, legyen távolabb a földtől– helyezz el a lakástól távolabb egy néhány kültéri lámpát, mert azok vonzzák a bogarakat– tartsd az udvart és a lakás tisztán.