Sebestyén Balázs: Ebből látszik, hogy mennyire be vannak szarva

Hirdetés

A Rádió1 reggeli műsorában Sebestyén Balázséknál is téma volt a túlóratörvény elleni vasárnapi tüntetést és az MTVA-székházban történt dulakodás.

Balázs kezdésnek megemelte a kalapját a tüntetők előtt a megtett sétamennyiség miatt, majd arról beszélt, milyen kedvesek a köztévénél, hogy közpénzből végül felvették a tüntetők követeléseit, elvégre közpénzből élnek.

A műsorvezető kitért ezután arra, hogy

nagyon durvák ezek a hírek, amiket csinálnak a rendőrök, és itt nem azt mondom, hogy a határozott fellépés ebben a formában baj, ha mondjuk hozzájuk vágnak valamit, hanem úgy állítanak elő és úgy visznek be 48 órára, hogy lementél kutyát sétáltatni. És mindenkinek bele kellett mondani a nevét a kamerába. Ehhez nincs joguk, ez megfélemlítés.

Mivel többen is kérdezték tőlük, hogy nem hívják-e fel Szél Bernadettéket, Balázsék tájékoztatták a hallgatókat, hogy politikusokat ők soha nem hívnak fel közvetlenül.

HirdetésNem ez a feladatunk, nem ez a dolgunk. Megvan a véleményünk a dologról, higgyétek el, meg arról is, hogy milyen gané az MTVA. Meg is fogom mondani, ha még egy kicsit többen felkelnek.

A téma aztán újra előkerült a műsorban, rögtön a 7 órai hírek után, mert abban egy szót sem szóltak a vasárnap esti demonstrációról, ami Balázsnál kiverte a biztosítékot.

7 óra után vagyunk 8 perccel. Valaki szóljon már ennek a hírszerkesztő kislánynak, hogy legalább tegye be a tüntetéseket. Én értem, de azért azt el lehet mondani két mondatban, hogy volt tüntetés. Megint nem volt benne a hírekben. Ennyire ne legyünk fostosak. Nem kell beszarni gyerekek.Interjú a független képviselővel, akit biztonsági őrök tepertek le és dobtak ki a köztévé épületéből.

Egy órával később Balázs megint elővette az MTVA-s balhét, és azt mondta, évek óta gyártják már a hazugságokat, a propagandát, és nyomják azon kevés ember fejét, aki őket nézi még, de nem lenne-e egyszerűbb beolvasni a követeléseket?

HirdetésSokkal rosszabb magának a rendszernek, hogy lökdösődnek. Jogi kérdés, hogy kinek van joga mit csinálni. Mentelmi joga van a képviselőnek, de te egy székházon belül vagy, amit biztosítanak fegyveres őrök, ez innentől kezdve jogászkodás, hogy Hadházy fekszik a földön, kirakják vagy nem rakják. Ebből látszik, hogy mennyire be vannak szarva, és hogy senki nem mer önálló döntést hozni, és mindenki hogy fél. Félti a munkáját, fél a hatalomtól, fél, hogy holnap kirúgják.

Később pedig még azt is kielemezte,

hogy a közszolgálatban két hazug szó van, a köz meg a szolgálat, a seggnyalás jobb lenne.

Forrás: 24.hu