Soha ne öntsd a lefolyóba a savanyú uborka levét. Mutatjuk, miért ne tedd

Hirdetés

Valószínűleg mindig kiöntöd a mosogatóba a megmaradt levet, de miután elolvasod, hogy mi mindenre jó lehet, biztosan felhagysz ezzel a szokásoddal.

A savanyú uborka leve is számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik.

1 – Megnyugtatja a gyomrot

Lehet, hogy furán hangzik, de a savanyú uborka savassága segít egyensúlyba hozni a gyomor pH-ját és sokkal jobban fogod érezni magad, miután iszol belőle.

2 – Nyugtatja a szúnyogcsípést

Ez a trükk nyáron nagy hasznodra lehet, ha megcsíp egy vérszívó. Egyszerűen dörzsöld az érintett részre az uborkalevet és pillanatok alatt elmúlik a viszkető érzés.

Hirdetés

3 – Ellazítja a görcsös izmokat

Mind kezelésre, mind megelőzésre jó. Dehidráció és a sóhiány is állhat az izomgörcs hátterében, azonban a savanyú uborka leve jó forrása a káliumnak és a nátriumnak, ezért érdemes edzés előtt kortyolni belőle.

4 – Másnaposság ellen

Amikor másnaposan ébredsz, próbálj meg lehúzni 1dl savanyú uborka levet. A benne található ásványi anyagok csodát fognak tenni.

5 – Réz tisztítás

Biztosan vannak köztetek olyanok, akiknek az otthonában található néhány réz tárgy. Miután ez elszíneződik és kezd zöldülni, már nem mutat túl jól. Márts egy rongyot a savanyú uborka levébe és töröld át vele a felületet. Meglepődsz milyen fényes lesz tőle.

6 – Tartósítás

Van otthon olyan zöldséged, amiről tudod, hogy hamarosan meg fog romlani, de nincs időd felhasználni? Tedd bele a megmaradt lébe és meghosszabbíthatod felhasználhatóságát.

Hirdetés

7 – Ízesebb ételek

Ha szereted magad csinálni a salátaöntetet, akkor próbáld ki, hogy legközelebb savanyú uborkalével készíted.

8 – Rossz lehelet ellen

A savanyú uborka levének baktériumölő tulajdonsága is van és ennek okán a rossz leheletet is képes megszüntetni, ha annak a szájban elszaporodott bacik az oka. Igyál minden nap egy felest belőle.

9 – Enyhíti a torokfájást

Ha a házi gyógymódok híve vagy, akkor próbáld ki, hogy torokfájás esetén naponta többször is elfogyasztasz belőle egy kortyot.

10 – Gyomnövényirtás

Egyszerű módszer arra, hogy a gyomnövényektől megszabadulj a kertedben. Önts a szárukhoz belőle és hamar el fognak tűnni.

11- Napégés ellen

Amikor azt érzed, hogy bőröd szúr és ég egy hosszabb napon való tartózkodás után, akkor savanyú uborkaleves vattával töröld át az érintett területet. Ez segíteni fog enyhíteni a fájdalmat.

Forrás: Tudásfája