Sokkoló képek: ez a szomorú igazság az elefántos túrákkal kapcsolatban

Hirdetés

A turisták Thaiföldön nagyon szeretik az elefántos túrákat, hiszen ez nagyon egzotikus kalandnak tűnik. Sajnos az állatok nagyon megszenvednek azért, hogy képesek legyenek a turistákat a hátukon cipelni. A közösségi médiában nemrég több kép is megjelent, melyek jól bizonyítják ezt.

A képeket egy thaiföldi turistaközpontban készítették, majd feltették azokat a Facebook-ra. A fotókon jól látjuk milyen szörnyű módszerekkel veszik rá az elefántokat arra, hogy egy bizonyos dolgot megtegyenek.

“Az ember rosszul lesz amikor a képeket megnézi, mennyire naívak a turisták. Akár a keresőmotorba is beírhatod, hogyan képezik ki az elefántot arra, hogy embereket vigyen a hátán. Olvass erről, mielőtt Te is lefoglalnál egy ilyen egzotikus kalandot az elefánt hátán!”

HirdetésJúnius 10-én a ‘Patong Beach’ nevű Facebook oldal úgy döntött, fotókat tesz közzé egy, a Phuketben található elefánt központról. A képeken rengetegen megdöbbentek.

A képeken jól látszik, milyen szörnyű módszerekkel “szelidítik” meg az elefántokat. Sokukat apró ketrecekbe zárank, állandóan verik őket. Így próbálják az állatokat jobb belátásra bírni. Sok tudatlan turista indul az elefántok hátán túrára és nem is tudják, milyen szenvedések árán.

A képeket azért tették közzé, hofy tudassák a turistákkal milyen ára van az elefánt túráknak. Remélik, hogy sokan bojkottálni fogják ezt a tevékenységet. A fenti képeket rengetegen osztották meg de ennek ellenére még sok olyan utazó van, akinek fogalma sincs erről a szenvedésről.

HirdetésAz állatok kínzásának csak akkor lesz vége, ha minél több embernek felhívjuk erre a figyelmét. Kérjük oszd meg ezt a cikket a Facebook-on, így a családod és a barátaid sem fognak elefántos túrára indulni és nem fogják támogatni ezt az iparágat nyaralásuk alatt.

Forrás: csodalatos.co