Szerencsehozó Csodaszarvas – Oszd meg és teljesül, amire vágysz!

Hirdetés

Mit jelképez a csodaszarvas?

A magyar nép egyik lélek vezető állata, s az egyetemes mítosz készlet fontos szimbóluma. A barlangrajzoktól a sámánhiten keresztül korszakokon, és kontinenseken át követhetjük nyomon.

Amióta az emberiség létezik a csodaszarvas igen előkelő helyet foglal el a kollektív tudattalanban és a vallásokban egyaránt. A szarvas agancsa különösen fontos szimbólum, az idő periodocitását és a megújulást reprezentálja, agancsában a szoláris Naphoz kapcsolódó szimbólumot vélték felfedezni.

HirdetésA magyarság számára a csodaszarvas szakrális állat, az örök megújulás, a Nap, illetve Krisztus szimbóluma, a hosszú életnek és a hallhatatlanságnak jelképe, mivel megkeresi az élet forrását és iszik annak vizéből. A bőség és a teremtő erő , a gyorsaság transzcendetális tulajdonságok hordozója : Ő a magyarság egyik lélekvezető állata, ezenkívül ismeri a gyógynövények és az örök ifjúság titkát is …

A szarvas a mozgásnak, hódításnak az Életnek a szellemiségét hordozza magában.

A csodaszarvas, a jólét, bőség, szerencse, teremtőerő szimbóluma. Agancsával kapcsolja össze az eget és a földet, és közvetíti az emberek számára a nap mindent átfogó teremtő erejét.
Oszd meg és teljesül, amire vágysz!