Szinte senki nem tudja pedig igaz! Ezt teszi a sárgadinnye a testünkkel

Hirdetés

A sárgadinnyét nem csupán finom, édeskés íze miatt ajánlott fogyasztania minden embernek, hanem azért is, mert nagyon sok hasznos tápanyag is rejlik benne. Vitaminokban, ásványi anyagokban bővelkedik, így az általános egészségi állapotra kifejezetten jó hatást képes gyakorolni.
A nyári étrend egyik meghatározó eleme lehet, ha okosan, változatosan elkészítve tesszük az asztalra. A sárgadinnyét ugyanis, nem csupán magában fogyaszthatjuk, hanem ízletes gyümölcssalátákhoz, vagy grillezett ételekhez is bátran felszolgálhatjuk. Sőt, akár sorbet, vagy házi fagylaltot is lehet belőle készíteni. A sárgadinnye remekül oltja a szomjat és felfrissíti a testet, így a legforróbb nyári napokon is kifejezetten ajánlott a fogyasztása.

HirdetésA diétázók is bátran fogyaszthatják, hiszen alacsony kalóriatartalmának köszönhetően a kalóriaszegény diétákba is be lehet illeszteni az ízletes sárga gyümölcsöt. A sárgadinnye magas C, B6, B3 és A vitamin tartalommal bír, így minden korosztály számára ajánlott a fogyasztása. Káliumban, rostban és folátban gazdag, így akár természetes gyógyszerként is tekinthetünk eme gyönyörű színben pompázó gyümölcsre. A sárgadinnyében található béta-karotin remekül gyógyítja a gyulladásos eredetű, lázas megbetegedéseket is, ezért megfázás, influenza esetén kifejezetten ajánlott a fogyasztása. Emellett, a vastagbélgyulladásra, a vékonybélgyulladásra, a reumára és a köszvényre is igen jótékonyan hat, illetve veseműködést serkentő hatással is bír. A sárgadinnye tehát, egy igazi vitaminbomba, ezért azt ajánljuk, hogy fogyassz belőle nagyon sokat idén nyáron is. Te szoktál sárgadinnyét enni?

Forrás: blikkruzs.blikk.hu